Eset'ten şirket DNA'sına uygun koruma

ESET, Türk ekonomisinin oyuncularını siber suçlara karşı koruyacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

Esra KAPAROĞLU

 

İSTANBUL – ESET, davranış temelli özellikler sağlayan yeni nesil kurumsal ürünleri ESET Endpoint Antivirus ve ESET Endpoint Security'yi Türkiye piyasasına sundu.

ESET, piyasaya sunduğu iki ürününü The Marmara Oteli'nde yapılan basın toplantısında tanıttı.

Bu yıl kuruluşunun 25'inci yılını kutlayan, dünyanın en büyük antivirüs yazılım kuruluşlarından ESET, şirketlere yönelik kurumsal ürünlerini artık Endpoint Çözümleri başlığı altında topluyor. Kurumsal ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirilen ESET Endpoint Antivirus ve ESET Endpoint Security, İzinsiz Girişleri Engelleme Sistemi, Web Kontrol,  Aygıt Koruması ve program modüllerinin geri alınabilmesi gibi yeni nesil teknolojileri içeriyor ve güvenliğin tamamen şirketin yapısına uygun şekilde yapılanmasına olanak sağlıyor.

Basın toplantısında konuşan ESET Türkiye CEO'su Alain Soria, 2010 yılında global olarak 7 milyar dolarlık zarara neden olan siber suç dünyasının 2011'de 12.5 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştığını söyledi. Soria, her çalınan bilginin değeri ve bunu satın alacak firmalarında var olduğunu belirtti.

Türkler iyi virüs tüketicisi

Soria, siber suçun artık tamamen organize olmuş gruplar tarafından yapıldığını ve akıllı çocukların karanlığın hizmetinde olduğunu söyledi. Siber hırsızların, sadece bireysel kullanıcıları değil, yoğun olarak kurumsal işletmeleri de hedef aldığını ifade eden Soria, iş dünyasının tablet ve akıllı telefonlarla, profesyonel amaçlı mobil internet kullanımını arttırmasının, siber suçlular için yeni saldırı alanları yarattığını açıkladı. ESET Türkiye CEO'su Soria sözlerine şöyle devam etti:

"Ekonomisi hızla gelişen Türkiye de bu suçluların gözdesi durumunda. Çığ gibi büyüyen online alışveriş ve sosyal medyanın artan oranda profesyonel kullanımı, Türkiye'yi hedef haline getiriyor. Ulaştırma Bakanlığı verilerine göre her dört ekonomik suçtan biri artık internet üzerinden işleniyor. Birey ve kurumlarımızın yeterli ve doğru önlem almayışı, Türkleri iyi bir virüs tüketicisi haline getiriyor. Bu konuda ESET olarak bize de önemli görevler düşüyor."

ESET'in yüzde 33'lük bireysel ve kurumsal kullanım oranıyla Türkiye antivirüs pazarının lideri durumunda olduğunu söyleyen Soria, yeni nesil ürünleriyle Türk ekonomisinin büyük ve büyüyen şirketlerine yeni saldırılara karşı daha kapsamlı koruma sunduğunu belirtti. Öte yandan Soria, Türkiye'de 11 milyon kullanıcısı olduğunu ifade etti.

Soria, Türkiye'de her ay ortalama 900 şirketin, ESET güvenlik yazılımlarını tercih ettiğini belirterek, 11 bin aktif şirket müşterisi olduğunu söyledi. Türkiye'de en çok kullanılan antivirüs markasını olduklarını açıklayan Soria, 2006 yılında 1 milyon dolar olan cirosunun, şuan 6.5 milyon dolar civarında olduğunu açıkladı.

Şirketler kendi güvenlik ağlarını örebilecek

ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu ise, yeni ürünlerin farklı büyüklükteki şirketlerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere ESET'in ödüllü NOD32 teknolojisi üzerine inşa edildiğini söyledi. Akkoyunlu, ESET Endpoint Security'nin güvenlik çözümlerinin şirketlere göre kişiselleştirilmesini sağladığını belirtti.

Akkoyunlu,  sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şirketler, kendi güvenlik politikaları doğrultusunda kendi güvenlik ağlarını örme imkanına sahip olacaklar. Bu imkan kurumsal güvenlik politikasının uygulanmasında firmalara geniş esneklikler tanıyor ve saldırılara karşı daha donanımlı olmalarını beraberinde getiriyor".

Alev Akkoyunlu, Endpoint çözümlerinin içerdiği yeni teknolojilerin dijital saldırıları, güvenli olmayan sistemlere gerçekleşebilecek bağlantıları ve önemli verilerin çalınmasını engellediğini belirtti.

ESET, yeni ürünleriyle izinsiz girişleri engelliyor

ESET Endpoint Security ve ESET Endpoint Antivirus, istemcilerin uzaktan yönetimi ile desteklenen minimum kaynak tüketimine sahip uç nokta güvenlik çözümleri olarak her ölçekten işletmeler için uygun hale geliyor. ThreatSense ve ESET LiveGrid ile desteklenen çok katmanlı zararlı yazılım tespit teknolojisine sahip yeni nesil ESET Endpoint Çözümleri, ESET'in artık gelenekleşmiş yüksek kaliteli ürün çizgisini devam ettirirken pek çok yeni özellik de barındırıyor. Web sitelerine erişimi belli kategorilerle kısıtlayan yeni gerçek zamanlı Web Kontrol özelliği, geliştirilmiş Aygıt Kontrolü, dahili ESET Remote Administrator, Remote Administrator'a eklenen Rol-tanımlı Yönetim, Güncellemelerin Geri Alınabilmesi, Rastgele Görev Çalıştırılması, Değişik Günlük Formatları ve İzinsiz Girişleri Engelleme Sistemi (HIPS) gibi uygulamalarla çok katmanlı güvenlik sağlıyor.

 


 

Bu konularda ilginizi çekebilir