Genişbant abone sayısı 20 milyonu aşacak

BTK'nın rakamlarına göre bir yıl içerisinde internet abone sayısında 6 milyon kadar artış meydana geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
 
İSTANBUL - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Tayfun Acarer, ''Yıl sonunda genişbant internet abone sayısının 20 milyonu aşacağını öngörüyoruz, bu rakamlar bir yıl içerisinde internet abone sayısında 6 milyon kadar yani yüzde 42'lik bir artış meydana geldiğini gösteriyor'' dedi.
 
BTK açıklamasına göre, BTK ve İnternet Geliştirme Kurulu tarafından düzenlenen İnternetin Güvenli Kullanımı ve Çocukların Online Ortamda Korunması konulu panelin açılışında konuşan Acarer, Türkiye'nin dünyada internet kullanımının en hızlı geliştiği ülkeler arasında yer aldığını söyledi.
 
Acarer, 1 Ocak 2012 tarihinde Türkiye'de 14.1 milyon genişbant internet abonesi bulunurken bu rakamın gelinen tarih itibariyle 19.5 milyon aboneye ulaştığını açıkladı. Acarer, ''Yıl sonunda genişbant internet abone sayısının 20 milyonu aşacak, bu rakamlar bir yıl içerisinde internet abone sayısında 6 milyon kadar yani yüzde 42'lik bir artış meydana geldiğini gösteriyor. Türkiye genç nüfusa sahip dinamik ve internete yatkın bir ülke, bu nedenle internet kullanımı hızla artıyor.'' diye konuştu.
 
Acarer, Türkiye'nin telefon kullanımında gerek ses olarak gerekse SMS olarak Avrupa'da açık farkla birinci sırada olduğuna işaret ederek internet kullanımı açısından da internetin en yoğun kullanıldığı ülkeler arasında yer aldığını söyledi. 
 
1 yılını dolduran Güvenli İnternet Hizmeti hakkında da bilgiler paylaşan Acarer, bu hizmeti 5 milyon kullanıcının, 60 bin civarında da ticari kuruluşun aldığını ifade etti. 
Bu konularda ilginizi çekebilir