Google, Maps için Türk kullanıcılara tarih veremedi

Google'ın iPhone kullanıcılarının hizmetine sunduğu Google Maps uygulaması Türkiye'den indirilemiyor. İndirilebileceği tarih ise hala belli değil.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
MEHMET DAYIOĞLU
 
İSTANBUL - iPhone'un en kullanışlı uygulamalarından biri şüphesiz 'Haritalar' uygulaması. Bu uygulama sayesinde olduğunuz yeri veya gideceğiniz yeri bulmak, hatta yol tarifini dahi almak mümkün. 
 
Apple, mobil cihazların işletim sistemi iOS'in 6'ncı sürümüne kadar harita hizmeti için tüm kullanıcıların çok memnun olduğu Google'ın haritalarını kullanıyordu. Yeni sürümde ise Google haritalarının yerini Apple haritaları aldı. Yeni sürümdeki harita hizmeti, pek çok açıdan kullanıcıları memnun etmedi. Sık sık yaşanan takılmaların yanında aranan adreslerin de bulunamaması, Google'ın haritalarını kullanmaya alışan iPhone sahiplerini tatmin edemedi. 
 
Kullanıcıların ısrarlı talepleri üzerine Google, harita hizmetini AppStore'dan indirilebilen bağımsız bir uygulama olarak sunma kararı aldı. Uygulama o kadar başarılıydı ki birkaç gün içinde 10 milyondan fazla iPhone kullanıcısı Google Maps uygulamasını cihazlarına indirip kullanmaya başladı. 
 
Türkiye ise uygulamanın indirilebilir olduğu ülkeler arasında henüz bulunmuyor. Uygulamanın neden Türkiye'den indirilemediğini ve ne zaman indirilebilir hale geleceğini sorduğumuz Google yetkilileri, Dunya.com'a gönderdikleri özel yanıtta bunun için bir tarih veremeyeceklerini bildirdiler. Google'ın yanıtı şöyle:
 
"Uygulamayı her geçen gün dünya çapında daha fazla insanın kullanımına sunmak istiyoruz, bunun için de elimizden geleni yapıyoruz. Ancak uygulamanın Türkiye'de ne zaman indirilebilir olacağı konusu belirlenmedi, bu nedenle bir tarih veremiyoruz."
 
AppStore'a Türkiye hesabı yerine ABD gibi uygulamanın indirilebilir olduğu ülkelerin hesaplarından bağlanan kullanıcılar, Google Maps uygulamasını cihazlarına indirip yükleyebiliyor. 
Bu konularda ilginizi çekebilir