İstanbul'a yeni nesil teknoloji merkezi

İstanbul'da yeni nesil teknolojilerin geliştirilmesi ve ticarileştirilmesine olanak sağlayacak bir merkezin kurulması için imzalar atıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) güdümlü projeler kapsamında girişimcilik ve yenilikçiliğe katkı yapacak yeni bir merkezin kurulması sözleşmesi, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İBB Başkanı Kadir Topbaş ve İTO Başkanı İbrahim Çağlar arasında imzalandı.

İSTKA ve İBB iş birliğiyle kurulacak yeni nesil teknoloji geliştirme ve deneyim merkezi Living Lab, 7/24 İstanbul'un hizmetinde olacak. İstanbul Ticaret Odası Bilgiyi Ticaretleştirme ve Araştırma Vakfı tarafından yürütülecek Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi de yeni fikirleri destekleyecek.

Şişhane metro istasyonunda 11 ay sonra açılacak merkezin içerisinde; Deneyim Laboratuvarı, Maker Atölyesi, Girişimciler için Kuluçka Merkezi bölümleri bulunacak. Yeni teknolojik ürün ve hizmetlerin deneyimleneceği ve geliştirileceği merkezde, kullanıcılar iş ortaklarıyla bir araya gelebilecek.

Liseli ve üniversiteli öğrencilerin de profesyonel ortamda uzmanlarla buluşmasını sağlayacak merkezde, 7-10 ve 10-14 yaş maker programlarından robotik eğitimlere, 3 boyutlu yazıcı eğitimlerinden mekanik tasarım ve makine geliştirme eğitimlerine kadar birçok faaliyet düzenlenecek.