Mitsubishi Electric, sürücüsüz araçlar için harita üretecek

Mitsubishi Electric, arazi ve altyapı incelemelerinde kullanılmak üzere hafif ve montajı kolay yeni mobil haritalama sistemini satışa sunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Otonom sistemlerin yaygınlaşmasıyla yüksek hassasiyetli arazi ve altyapı incelemelerine yönelik talep artıyor. Bu alanda çözümler geliştiren Mitsubishi Electric, yeni mobil haritalama sistemi MMS-G'nin kompakt sürümünü 25 Aralık'ta piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Sürücüsüz araç haritaları için arazi incelemelerine ve yüksek doğrulukta veri toplama çalışmalarına imkan tanıyan yeni MMS-G; demiryollarını, rıhtımları ve ulaşılması zor alanları incelemek için kolaylıkla kullanılabiliyor.

Otomobillere, vagonlara ve gemilere monte edilmek için özel olarak tasarlanan kompakt, hafif ve taşınabilir yeni MMS-G'nin Mitsubishi Electric'in bu alandaki küresel iş hacmini arttırması bekleniyor.

MMS-G'nin üç farklı "Global Navigasyon Uydu Sistemi" antenini tek bir antende birleştiren tasarımı, ağırlığın mevcut MMS-G220Z modeline kıyasla yaklaşık yüzde 50 azalmasını sağlıyor. Konum, sürat, durum ve istikamet tespiti sağlayan ölçüm ünitesi ve hız sensörü, tüneller gibi uydu sinyallerinin alınamadığı yerlerde kullanılabiliyor. Yüksek hassasiyetli kamera sayesinde gece koşullarında da veri toplanabiliyor.