Sanal dünyanın gerçek tehditleri masada

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Siber Güvenlik Konferansı'13'te, kamu, özel sektör ve akademisyenlerden oluşan uzmanlar, siber tehditleri masaya yatırarak çözüm önerilerini sunacak.
Siber Güvenlik Derneği tarafından 14 Mayıs 2013 tarihinde Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilecek olan Siber Güvenlik Konferansı'13', son yıllarda artan siber saldırılara ve çözümlerine yönelik konunun uzmanlarını bir araya getiriyor.  Ana temanın “Sanal Dünya, Gerçek Tehditler” olduğu konferansta; siber güvenlik, siber savunma stratejileri, siber casus yetiştirme politikaları, siber suçlar, siber savaşlar ve bu alana yönelik olarak diğer ülkelerin yaklaşımları, siber güvenlik kavramının bireysel, kurumsal ve ulusal güvenlik açısından önemi konuşulacak.
Siber güvenlik konusunda uzman akademisyen, kamu ve özel sektör çalışanı birçok isim, ana tema çerçevesinde farklı alanlardaki tecrübelerini ve çalışmalarını katılımcılarla paylaşacak. İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Serhat Özeren'in açılış konuşmasını yapacağı konferansta paralel oturumlar düzenlenecek. Oturumlarda, siber güvenlik konusunda vizyon geliştirmeye yönelik paylaşımların yanı sıra, beyaz şapkalı hackerlar tarafından ilgi çekici teknik sunumlar da yapılacak.
Ulusal Siber Güvenlik alanındaki konularda da emniyet yetkilileri ve bilişim hukukçuları tarafından sunumlar yapılacak. 2012 yılında dünyaya damgasını vuran siber güvenlik, siber casus yetiştirme politikaları, siber savaşlar ve siber suçlar, panelistler tarafından masaya yatırılacak ve yasal düzenlemelerdeki eksikliklerden bahsedilecek.
Siber Güvenlik Konferansı'13'e ilişkin programa aşağıdaki linkten ulaşılabilir:
http://www.siberguvenlikkonferansi.org/p/konferans-programi.html