Siber saldırının ardında Kuzey Kore'nin olduğu iddia edildi

Siber güvenlik uzmanları, cuma gününden bu yana 150 ülkede yüz binlerce bilgisayarı etkileyen "WannaCry" adlı fidye yazılımının Kuzey Kore ile bağlantısı olabileceğini söylediler.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Siber güvenlik uzmanları, geçtiğiniz cuma gününden bu yana 150 ülkede 300 binden fazla bilgisayarı etkileyen fidye yazılımı "WannaCry" ile Kuzey Kore arasında bir bağlantı olabileceğini söylediler.

Symantec ve Kaspersky Lab dün yaptıkları açıklamada, WannaCry yazılımın daha eski versiyonlarına, pek çok araştırmacının Kuzey Kore'ye ait bir hacker operasyonu olarak tanımladığı Lazarus Group tarafından kullanılan programlarda rastlandığını söylediler. Güney Kore'deki Hauri Labs de aynı sonuca vardığını bildirdi.

Kuzey Kore'nin hack yetenekleri üzerinde geniş araştırmalar yapmış ve Hauri Labs'ın üst düzeyli uzmanlarından Simon Choi, "Bu Kuzey Kore'nin arka kapı kötücül yazılımlarına benziyor" dedi.

Ancak hem Symantec hem de Kapersky, Kuzey Kore'nin saldırılarla ilgili olduğunu iddia etmek için henüz çok erken olduğunu söylediler.

WannaCry yazılımının, şimdiye kadar yapılmış olan ve etkilediği taraflardan para elde etmeyi amaçlayan saldırılar arasında en hızlı yayılanı olduğu belirtiliyor.

Siber güvenlik şirketlerinin hisseleri yükseldiSiber güvenlik şirketlerinin hisseleri yükseldi

 

Bu konularda ilginizi çekebilir