Sigorta primleri bir SMS ile ödenebilecek

Vodafone, ev hizmetleri için yanında işçi çalıştıran kişilerin, çalışanlarının sigorta primlerini, kart bilgisine gerek duymadan bir SMS ile ödemesine imkan sağlayan bir sistem geliştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vodafone'un mobil ödeme sistemi Cep Cüzdan ile ev hizmetleri için ayda 10 günden az olmak şartıyla yanında işçi çalıştıran herkes, sadece kısa mesaj (SMS) ile bu kişinin günlük sigorta primlerini ödeyebiliyor.

Sigorta primi ödemeleri Vodafone'un tüm ödeme hizmetlerini tek çatı altında topladığı Vodafone Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri Anonim Şirketi (VPAŞ) aracılığıyla gerçekleştiriliyor.

Sistem, abonelerin ev hizmetlerinde çalıştırdığı kişinin başına gelebilecek iş kazaları ve meslek hastalığı gibi durumlar için ödenmesi zorunlu olan günlük 1,19 lira tutarındaki sigorta primini hızlı, güvenilir ve kolay bir şekilde ödeme imkanı sunuyor.

Bu sistemle, ev hizmetleri için günübirlik işçi çalıştıran tüm Vodafone aboneleri, öncelikle bir defaya mahsus olmak üzere kendi TC kimlik numaralarını 5510'a kısa mesaj göndererek, kendilerini iş veren olarak kaydettirecek.

Daha sonra çalıştırdıkları kişinin TC kimlik numarası ve ayın hangi gününde çalışacağı bilgisini 5510'a kısa mesaj (SMS) göndererek zorunlu sigorta primini ödeyebilecek. Böylece Sosyal Güvenlik Kurumuna gitmeden prim ödeme işlemi gerçekleştirilebilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir