TTNET'den son 5 yılın en yüksek satışı

TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, yılın ilk dokuz ayında gelirlerini yüzde 12 ile çift haneli büyütmeyi başardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 İSTANBUL- TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, yazılı açıklamasında, ilk dokuz ayda 203 bin net abone kazanarak TTNET tarihinin en yüksek abone sayısına ulaştıklarını, gelirleri yüzde 12 ile çift haneli büyütmeyi başardıklarını, satışları yüzde 24 artırarak, 1,3 milyonluk adetlik satış performansı sağladıklarını ve son 5 yılın en yüksek 9 aylık satışını gerçekleştirdiklerini kaydetti. 

2013'te ADSL'in yanı sıra, fiber internet alanında da rekorlara imza attıklarını anlatan Kaya, yılın üçüncü çeyreği sonunda fiber internet abone sayısının 444 bine ulaştığını ve 2013 üçüncü çeyrek döneminde pazardaki büyümenin yüzde 80'ini TTNET'in sağladığını dile getirdi. 

Türkiye çapında, altyapısı uygun olan müşterilerini 81 ilde hiçbir ek ücret ödemeden fiber internete geçirdiklerini aktaran Kaya, 2013 yılının ilk 9 ayında 225 bin net abone kazandıklarını, 6 milyonu aşkın geniş bant abonesinin yarısına yakınına 20 Mbps ve üzeri erişim sağlayabilecek durumda olduklarını ifade etti. 

2013 yılına "Yeni Bir Müşteri Evreni: TTNET 360" vizyonuyla, hızlı bir başlangıç yaptıklarını, yeni ürün ve servisleri ile dijital ekosistemin güçlü bir oyuncusu olduklarını belirten Kaya, bu yıl sahip oldukları teknoloji altyapısını daha da güçlendirerek yeni ürün ve hizmetlerini peş peşe pazara sunduklarını kaydetti. 

E-ticaretten, müşteri ilişkilerine, dijital ödeme sitemlerinden, içerikli bazlı pazarlamaya kadar yeni iş alanlarına yöneldiklerini ifade eden Kaya, dijital ve yeni servislerden elde ettikleri gelirleri bir önceki yıla göre yüzde 50 artırdıklarını dile getirdi. 

TTNET olarak Türkiye'den dünyaya örnek olacak dijital çözümlerin sunulması, başarı hikayelerinin yazılması için global iş ortakları ile beraber yeni uygulamalar geliştirdiklerini anlatan Kaya, MasterCard ve Cardtek işbirliği ile Tivibu Çarşı'yı geliştirdiklerini anımsattı.  

Yenilikçi yaklaşımlarını hayatın her alanında sürdürdüklerini dile getiren Kaya, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde, sektörde bir ilk olarak hayata geçirdikleri TTNET Platin Lounge'ın teknoloji ve konforu harmanlayarak, TTNET Platin müşterilerinin seyahat öncesinde kendilerini ayrıcalıklı hissetmelerini, keyifli ve konforlu zaman geçirmelerini sağladıklarını bildirdi. 

Dijital  platformlara yenilerini eklemeyi ve  bu hedefe iş ortakları, girişimciler ve gençler ile birlikte ulaşmak istediklerini  kaydeden Kaya, "Türkiye'de dünyaya örnek olacak birçok dijital iş fikri var ve bu fikirlerin, bazıları henüz fikir aşamasında ve hayata geçirilmeyi bekliyor. Bu yıl bir çağrıda bulunduk, gençlerimize 'Buyurun gelin, başımıza icat çıkartın' diyoruz" şeklinde konuştu. 

Bunu yapmaları için gençler ve girişimciler için platformlar oluşturarak, girişimciliği desteklemeyi sürdürdüklerini vurgulayan Kaya, dijital girişimcilik alanında ulusal ve uluslararası düzeyde saygın üniversitelerle işbirliği yaptıklarını söyledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir