Türk oyun sektörü ihracatta rekor kırdı

Türk oyun sektörü, 2016 yılı ihracatını yüzde 25 artırıp 500 milyon dolar rakamına ulaşarak rekor kırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Merakla beklenen oyunlara imza atan ve milyonlarca oyuncuya ulaşan Türk oyun sektörü, geçen yıl ihracatını yüzde 25 artırarak 500 milyon dolar rakamına ulaşarak bir ihracat rekoruna imza attı.

Bakanlık ve kurumlar tarafından da desteklenen sektörün temsilcileri 10 milyar dolarlık ihracat hedefi için yeni projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Türkiye'deki oyun geliştirici firmaların teknik, sosyal ve ekonomik gelişimini artırmak, yerli oyun ekosistemini geliştirmeyi planladıklarını belirten TOGED Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erkin dünyada 110 milyar dolarlık pazara ulaşan sektördeki önemli ülkelerde, oyun geliştirmenin devlet politikalarıyla büyütüldüğüne dikkat çekti.

"Ekonomi ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının destekleriyle oyuna destek bir devlet politikası haline geldi" diye konuşan Erkin, "Bu desteklerin 10 milyar dolara ulaşma maceramızda süreceğine inanıyoruz. Türkiye'de oyunla ilgili bir ekosistem geliştirmek istiyoruz. Burada Türk oyun geliştiricilerin yanında yurt dışından firmaların da stüdyo açarak oyun geliştirmelerini hedefliyoruz. Bu sayede yerli insan kaynağımız bu firmalarda istihdam edilip deneyim kazanacak, sonrasında belki kendi firmalarını açacaklar" ifadelerini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir