Turkcell’in yeni akıllısı sanal gözlükle geldi

Turkcell, yeni akıllı telefonu T80 ve Türkiye’deki ilk operatör markalı sanal gerçeklik gözlüğü olma özelliğine sahip T VR’ı tanıttı. Lansmana özel telefonu web sitesinden alan tüketicilere yanında VR gözlük hediye edilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Selenay YAĞCI

Turkcell’in yeni akıllı telefonu T80, VR gözlükler birlikte piyasa çıktı. Turkcell’in T VR’ı Türkiye’deki ilk operatör markalı sanal gerçeklik gözlüğü olma özelliğine sahip. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, T80 ve T VR’ın tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Turkcell’in 7 yılda tüketiciye sunduğu 12 cihazın şu ana kadar 2 milyon 700 bin satış rakamına ulaştığını kaydetti.

Erkan, şu ana kadar en fazla satış rakamının 500 bin adetle T50’de yakalandığını belirterek, tanıtımını yaptıkları T80 ile bu rakamın üstüne çıkmayı hedeflediklerini söyledi. VR gözlükle, Türkiye’de bir ilke imza attıklarını belirten Erkan, bundan sonraki süreçte de en yeni teknolojileri Turkcell kullanıcıları ile buluşturmaya devam edeceklerini ifade etti.

Turkcelllilerin ortalama 6 GB data kullandığını kaydeden Erkan, şunları kaydetti: “Bugün T serisinin en gelişmiş cihazı olan T80, bir telefondan daha çok hayata değer katan Turkcell uygulamalarıyla zenginleştirilmiş uçtan uca bir dijital deneyim sunuyor. T80 ile müşterilerimiz bir yandan TV+ ile televizyon keyfi yaparken, bir yandan da fizy ile milyonlarca şarkı arasından dileğini dinleyebiliyor, istediği video klipleri izleyebiliyor. Ayrıca cihazın gelişmiş fotoğraf yetenekleriyle çekilen 3 boyutlu fotoğrafları lifebox’ta saklarken, BiP ile de sevdikleriyle kolayca paylaşabiliyor. Bunun yanında Dergilik uygulaması üzerinden 300’den fazla dergiyi okuyabilmenin keyfini yaşıyor. Kısacası T80 alanlar böylesine zengin bir dijital platforma tek cihaz üzerinden ulaşabiliyor.”

T80, dual kamerası ile dikkat çekiyor

Üst segmente oynayan telefon T80, altın sarısı (gold) ve gri olmak üzere iki farklı renk seçeneği ile geliyor. T80, 7.7 milimetrelik süper inceliğin yanı sıra metal tasarıma sahip. Full HD 5.2 inç’lik ekranı ise elde tutmayı kolaylaştırıyor. T80, hız konusunda Turkcell’in iddiaasını taşıyor ve 300 MBPS hızı destekliyor. Son dönemde fotoğraf çekimine farklı bir bakış açısı getirmeyi hedefleyen telefonların yaptığı gibi üst kalite özellik olarak Turkcell T80’de arka tarafta dual kemara kullanmış. Yeni model, çift kamerası ile derinlik efekti veren etkileyici fotoğraf çekim özelliği sağlamayı amaçlıyor. Selfie konusunda da oldukça iddialı olan T80, 13 MP ön kamerası ile de fl aşlı özçekim sunuyor. Android Nougat ile gelen telefon 8 çekirdek işlemcili ve VoLTE dahil 4.5G teknolojisinin tüm özelliklerini destekliyor.

T80 ile kullanıcının hayatını kolaylaştıran BiP, fizy, TV+, Dergilik, lifebox, Turkcell Akademi, Goller- Cepte, UpCall gibi Turkcell uygulamaları hazır halde geliyor. Tarifeye ek 39 liradan başlayan fiyatlarla 18 Temmuz’da satışta olacak T80’ın peşin fiaytı ise bin 299.

Hologram aparatıyla geliyor

Turkcell’in tüm beklentileri tek telefonda bir araya getirdiği T80’in kullanıcılarına bir sürprizi daha var. T80 ile birlikte gelen hologram aparatı sayesinde internetteki 3 boyutlu hologram videolarını her yerde izlemek mümkün hale gelecek.

Operatör markalı ilk sanal gerçeklik gözlüğü: TVR

Turkcell T80’in bütünleşik VR platformuyla uyumlu çalışan T VR’ı da Türkiye’nin operatör markalı ilk sanal gerçeklik gözlüğü olarak kullanıcıların beğenisine sunuyor. T80 entegre VR kullanım platformu sayesinde gelişmiş bir sanal gerçeklik (VR) deneyimi sunmaya hazır halde geliyor. Ayrıca T80 kamerasıyla çekilen üç boyutlu görüntüler gerçekçi olarak T VR’dan da izlenebiliyor. T VR, 4,7- 6’ inç ekranlı cep telefonlarıyla uyumlu çalışabiliyor. Parlaklık derecesini otomatik ayarlayabilen hassas lense ve 360 derece panoramik videoları izleyebilme özelliğine sahip. T VR’ın peşin fiyatı ise 199 TL. Dün itibari ile başlayan ön satışta platinum tarifeyle T80 alanlara ise T VR hediye ediliyor.

5 yıl sonra 5 milyar 4.5G kullanıcısı olacak

Geçen yıl dünyada akıllı telefon başına düşen data miktarının ortalama 1.2 GB olduğunu söyleyen Murat Erkan, bu rakamının 2022 yılında 10 kat artarak 12 GB’a ulaşmasının beklendiğini kaydetti. 2026 yılında 1.9 milyar olan LTE yani 4.5G kullanıcısının 2022’de 5 milyara ulaşacağını ifade eden pazarın giderek büyümeye devam edeceğini dile getirdi.