‘Uyum Akademi Yaz Staj Okulu’nun Başarı Sertifikaları sahiplerini buldu

Bu yıl 8.’si düzenlenen “Uyum Akademi Yaz Staj Okulu” başarı sertifikaları sahiplerini buldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Uyumsoft AŞ işbirliğiyle, bu yıl 8.’si düzenlenen “Uyum Akademi Yaz Staj Okulu” başarı sertifikaları sahiplerini buldu. Uyum Akademi Yaz Staj Okuluna, ülke genelindeki 15 üniversitenin bilgisayar, matematik ve endüstri mühendisliği bölümlerinde okuyan 28 öğrenci katıldı.

Uyumsoft AŞ’nin YTÜ Teknoparkı’nda yer alan Merkez Binasında, geçtiğimiz günlerde düzenlenen sertifika törenine, Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ Genel Müdürü Hüseyin Şahin, Uyum Akademi Yöneticisi Kerim Şahin, Uyumsoft AŞ Yazılım Ar-Ge Yöneticisi Bülent Sarı, Yıldız Teknoparkı Kuluçka Merkezi Müdürü Latif Ulu ve başarı sertifikasını almaya hak kazanan öğrenciler katıldı.

Teorik ve pratik staj imkanı sağlanıyor

Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi,  İstanbul Aydın Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, TED Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi’nde eğitimlerine devam eden 28 mühendislik bölümü öğrencisi; 20 iş günü süren eğitimde,  C# temel tanıtımı, yazılım projesi kavramı, nesne yönelimli programlama kavramları ve gerçeklemesi,  Microsoft SQL Server entegrasyonu  konularında teorik ve pratik eğitim aldı. Eğitim sonunda, öğrencilerin her biri en az bir tane proje geliştirdi.

Uyum Akademi, 8 yıldır bilgi birikimi ve tecrübesini gençlerle paylaşıyor

Ülkemizin yazılım, danışmanlık, iDönüşüm’de lider firması Uyumsoft AŞ firması, Uyum Akademi bünyesinde, 8 yıldır bilgi birikimi ve tecrübesini genç mühendislerle paylaşıyor.

Başarı Sertifikası töreninde bir konuşma yapan Uyumsoft AŞ Genel Müdürü Hüseyin Şahin, şunları söyledi:

“Bilişim sektöründe çalışacak siz gençlere tavsiyem; sürekli kendinizi yenileyerek, geliştirmeniz gerekiyor. Bu sektörde durduğunuz an, geriye gidersiniz. Çünkü teknoloji, her geçen gün gelişip değişiyor. Sizlerin sektördeki yenilikleri yakından takip ederek, sürekli kendine yatırım yapması önemlidir. İçinizde özel sektör firmalarında çalışacak veya kendi firmasını kuracak arkadaşlarımız olacaktır. Kendiniz için çalışırsanız başarılı olursunuz, daima yaptığımız her işi kendiniz için yapın. Bu başarınız, çevreniz tarafından takdir edilecektir. Eğer girişimcisi olmayı isterseniz, girişimci olmak için sadece teknik adam olmak yeterli değildir. İşletme deneyimi, karar alma cesareti, riski yönetme gibi yetkinliklerin de olması lazımdır” dedi.

Altyapısı, iletişimi ve özgüveni güçlü gençler başarıya ulaşacaktır

Yıldız Teknoparkı Kuluçka Merkezi Müdürü Latif Ulu, sertifika alan öğrencilere yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
“Başarılı olmak için mesleki bilgi birikimi yani altyapının, iletişim yeteneğinin ve özgüvenin olması gerekiyor. Çağımıza, sürekli öğrenme kavramı hakimdir. Mesleki bilgileri, genel kültürü vs sürekli yenilemek ve güncellemek lazımdır. Kuluçka merkezimizde; mobil uygulama projelerinden, robotlarla sağlıkta bir konunun çözümüne kadar, birçok proje üzerinde çalışmalar yapılmaktadır. Siz gençlere tavsiyem, iş hayatınızda daima, daha iyisini nasıl yapabilirim diyerek çalışmalısınız” diye konuştu.