5 bine yakın hazır giyim alıcısını Antalya'ya getiriyor

Dosso Dossi Fashion Show, haziran ayında 30’dan fazla ülkeden yaklaşık 5 bin alımcıyı Türkiye'ye getirecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İmam GÜNEŞ

İş ve tatil konseptini birleştiren Dosso Dossi Fashion Show ile Türkiye’nin en büyük tema parkı The Land-Of Legends Theme Park, Türk turizminin ve Antalya’nın tanıtımı için atağa kalktı. 8-13 Haziran tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirecekleri organizasyona, 30’un üzerinde ülkeden 5 bine yakın hazır giyim alıcısının katılması bekleniyor. Organizasyon kapsamında Adriana Lima, Isabeli Fontana, Ana Beatriz Barros, Izabel Goulart ve Viki Odintcova gibi ünlü modeller podyuma çıkacak. Organizasyonda ciro rekoru kırmayı hedefl eyen şirket, uluslararası basının katılımıyla organizasyon üzerinden Türk turizmi için pozitif bir algı yaratmayı planlıyor.

‘Golü atmak için fırsat geldi’

Dosso Dossi Fashion Show Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, “Şu an çok iyi bir fırsat var. Tüm dünya bu organizasyonu takip edecek. Gölü atacağımız dönem bu dönem” diye konuştu. Dosso Dossi Fashion Show ile ilgili düzenlenen sohbet toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, etkinliğe katılacak top modellerin sosyal medya hesaplarından yapacakları paylaşımlarla takipçilerini Türkiye’ye ve Antalya’ya davet edeceklerini söyledi. Top modellerin yanı sıra dünyanın dört bir yanından Antalya’ya gelecek hazır giyim sektörü liderleri ile modacıların ve medya mensuplarının yapacakları paylaşımlarla en az 50 milyon kişiye ulaşacaklarını kaydeden Eraslan, “Yapılacak haber ve sosyal medya paylaşımlarının iki yıldır sıkıntılı bir dönemden geçen Antalya ve Türk turizmine doping etkisi yapacak” şeklinde konuştu.

Geçen yıl Türkiye’nin hazır giyimden 17, turizmden 22 milyar dolar döviz geliri elde ettiğini anımsatan Eraslan, iki sektörün 5 bine yakın hazır giyim alıcısını Antalya'ya getiriyor 2016 gibi zor bir yılda bile toplam getirisinin 39 milyar dolara ulaştığını ifade etti. Gerek hazır giyimde gerekse turizmde çok güçlü bir alt yapıya ve birikime sahip olduklarına değinen Eraslan, şu bilgileri verdi: “Rusya’ya ilk çeyrekte yapılan ihracatımızda yüzde 86 artış var. Bu da ihracat ve turizmin artacağına işaret ediyor. Tekstil kadar turizmi de pazarlamaya çalışıyoruz. İki sektörü de elimizden geldiği kadar cilalayıp parlatıp pazarlamaya çalışıyoruz. Ciddi bir ek yatırıma gerek olmadan, iyi bir tanıtımla birkaç yıl içinde bu iki sektörün getirisini çok daha yukarılara taşıyabiliriz. Başka hiçbir sektörde bu potansiyel görünmüyor.”
‘Sosyal medyadan 50 milyon kişiye ulaşacağız’

Adriana Lima, Isabeli Fontana, Ana Beatriz Barros, Izabel Goulart, Viki Odintcova gibi top modellerin, Dosso Dossi Fashion Show’da podyuma çıkacaklarını vurgulayan Eraslan, şu açıklamalarda bulundu: “Ayrıca yine podyumlardan ve sahne dünyasından sürpriz isimler Antalya’ya gelecekler. Hepsi birbirinden ünlü modellerin sosyal medyada 25 milyonun üzerinde takipçisi bulunuyor. Antalya’ya gelmeden önce kendi sosyal medya hesaplarından takipçilerini Türkiye’ye ve Antalya’ya davet eden mesajlar atacaklar. Takipçilerinin paylaşımlarını da hesaba kattığımızda dünyanın dört bir yanında en az 50 milyon kişiye Türkiye’yi ve tanıtmış olacağız.”

Fettah Tamince, organizasyona ekstra katkı sağlayacak

Dosso Dossi Fashion Show Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, Rixos grubunun sahibi Fettah Tamince’nin bu yıl organizasyona ekstra katkı vereceğini belirtti. Tamince’nin uluslararası yatırımcı kimliğinin avantajı olacağını dile getiren Eraslan, “Fettah Bey, kendi VİP müşterilerini de misafir ederek organizasyonun tanıtımı da katkı sağlayacak” dedi. The Land of Legends Theme Park Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince de haziran ayında düzenlenecek uluslararası organizasyonun Türkiye’nin ve Antalya’nın tanıtımına çok büyük katkı yapacağına inandığını söyledi. Dünyanın gözünü Antalya’ya çevireceği bir organizasyon olacağının altını çizen Tamince, şöyle devam etti: “Türkiye’miz çok yönlü bir turizm cenneti. Dosso Dossi Fashion Show için Antalya’ya gelecek hazır giyim sektör temsilcileri ve gazeteciler yaşayacakları olumlu deneyimleri haber ve sosyal medya hesaplarında paylaşacaklar. Bu paylaşımların Türkiye’nin tanıtımı ve Türk turizmi için önemli bir fırsat yaratacağına inanıyorum.”