Bakan Özlü'den bebe giyimcilerine çağrı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü Türkiye'de yılda ortalama 1 milyon 300 bin civarı bebek dünyaya geldiğini belirterek, bebe giyimcileri, katma değerli üretim için tasarım merkezi kurmaya davet etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Zehra ORUÇ

BURSA - Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) üyeleriyle bir araya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'de doğum oranının düşüş eğilimi gösterdiğini ifade ederek, "Buna rağmen yılda ortalama 1 milyon 300 bin civarı bebek dünyaya geliyor. Gelir seviyemiz yükseliyor, orta sınıf güçleniyor. Bebek ve çocuk için yapılan harcamalar sürekli artıyor. Sadece giyimde değil bebek ve çocuklara yönelik sağlık araç gereçleri, bakım ürünleri ve oyuncaklara yönelik taleplerde de ciddi bir artış var. Ülke olarak bu sektörde önemli avantajlara sahibiz. Doğru adımlar atarsak, bölgesel ve küresel düzeyde de etkili olabiliriz" dedi.

İthal veya yerli fark etmeksizin gerekli standartları taşımayan ürünlerin piyasada dolaşmasına asla tahammül göstermediklerini ve göstermeyeceklerini belirten Özlü, sektörün, yenilikçi tasarımlarla katma değerli üretime yönelip, karlılığını ikiye katlayabileceğini söyledi. 10 personel ile tasarım merkezi açılabildiğini anımsatan Özlü, tasarım merkezlerinin, Ar-Ge merkezlerinin yararlandığı tüm desteklerden yararlanabildiğini ifade etti. Özlü, bebe çocuk konfeksiyon sektörünü katma değerli üretim için tasarım merkezleri kurmaya, patent ve markaya daha fazla önem vermeye davet etti.

"Referandum sonucu Türkiye'nin süper lige çıkmasına vesile olabilir"

Konuşmasında referanduma da değinen Bakan Özlü, "16 Nisan bir yenilenme süreci olacak. Bugün Türkiye pek çok alanda dünyanın orta seviyesi durumundadır. Referandumdan çıkacak sonuç, bizim bu seviyede takılıp kalmamıza ya da Türkiye'nin bir sıçrama yapmasına, süper lige çıkmasına vesile olabilir. Referandumda kişileri değil, bir sistemi oyluyoruz. Mevcut sistemi kutsayanlar, beğenenler, kalmasını isteyenlerle Türkiye'yi daha hızlı büyütmek, güçlendirmek isteyenler arasında olacak. Bu referandum Türkiye için hayati önem taşıyor" ifadelerini kullandı. Mevcut sistem ile önerilen sistemi kıyaslayan örnekler veren Özlü, yeni sistemde seçimden sonra bir hükümetin kurulmaması gibi bir alternatifin olmadığını vurguladı.

"5 yıllık planlarınızı, yatırımlarınızı yapabileceksiniz"

İş dünyası için en önemli unsurun önünü görebilmek olduğunu ifade eden Bakan Özlü, "Seçim oldu, hükümet kuruldu. Kurulacak olan hükümet 5 yıl görev başında. Planlarınızı, yatırımlarınızı buna göre yapacaksınız. Yarın ne olacak, hükümette acaba çatlak olur mu, koalisyondan tekrar döner miyiz, hükümet istifa eder mi gibi sorulara yer yok. Dolayısıyla seçimlerden sonra devleti ilgilendiren konularda 5 yıllık planlarınızı yapacaksınız ve yolunuza devam edeceksiniz" diye konuştu.

Bakan Özlü, yürütmedeki iki başlılığın sona ereceğini ve yasama ile yargının da güçleneceğini ifade ederek, "Güven ve istikrarın arttığı ortamlarda ekonomi büyür, yatırımlar, ihracat ve istihdam artar" dedi.

Sektörel bilgiler sunan BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Halil Atalay da, Türkiye bebe çocuk konfeksiyon ihtiyacının yüzde 80'ini karşılayan Bursa'nın 60 bin civarı istihdam sağladığını, üretimin yüzde 60'ının ihraç edildiğini belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir