Bebe ve çocuk konfeksiyonuna 'akademik' destek

BTSO 13. Meslek Komitesi Başkanı Hatipoğlu, bebe ve çocuk tasarım sektörünün kalkınması adına komite olarak projeler ürettiklerini ve bu projeleri birer birer hayata geçirdiklerini kaydetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 13. Meslek Komitesi üyeleri, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ı makamında ziyaret ederek, bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün ivme kazanması için destek istedi. 

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, BTSO Meclis Başkan Vekili Mesut Okyay, Meclis Üyesi Rıdvan Güler, 13. Meslek Komitesi Başkanı Rıdvan Hatipoğlu, Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) Başkanı Halil Atalay ve meslek komitesi üyelerini ağırladı. BTSO Meclis Başkan Vekili Okyay, Bursa'nın bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründe Türkiye üretiminin yüzde 80'ini karşıladığını söyledi. BTSO öncülüğünde 13-17 Ocak 2016 tarihleri arasında düzenlenen Junioshow Fuarı'nın sektöre büyük katkılar sunduğunu ifade eden Okyay, "Sektörümüz Türkiye'den dünyanın dört bir yanına ürünlerini ihraç ediyor. Firmalarımız, ülkemizin kalkınma hedeflerine büyük fayda sağlıyor. Bu konuda BTSO liderliğinde yürütülen Ur-Ge, kümelenme ve fuarcılık çalışmaları da sektörümüzü olumlu yönde etkiliyor" dedi. 

Moda tasarımı bölümü talebi 

BTSO 13. Meslek Komitesi Başkanı Hatipoğlu ise bebe ve çocuk tasarım sektörünün kalkınması adına komite olarak projeler ürettiklerini ve bu projeleri birer birer hayata geçirdiklerini kaydetti. Üniversitede Moda Tasarım Bölümü'nün açılması konusunda da BTSO 13. Meslek Komitesi olarak bir çalışma başlattıklarını açıklayan Hatipoğlu, "Bu çalışma için belirli bir yol aldık. Görüşmelerimiz de sürüyor. Sizlerin de bölümün açılması adına desteğinizi bekliyoruz. 2016-2017 yılı için bu bölümün Uludağ Üniversitesi'nde açılması bizleri mutlu edecektir. Bölüm mezunu personele ihtiyaç duyuyoruz. Bursa'nın üniversitesinde böyle bir bölüm açılması ve eğitilmiş personel yetiştirmesi bizler açısında büyük önem arz ediyor. Ayrıca açılacak bölümün isminin mümkünse Bebe Çocuk Giyim Moda Tasarımı Bölümü olmasını da arzuluyoruz" diye konuştu.

"Vişne Caddesi'ni hak ettiği noktaya taşımayı hedefliyoruz"

Geçtiğimiz günlerde başarılı bir fuar dönemini geride bıraktıklarını söyleyen BEKSİAD Başkanı Atalay, bebe ve çocuk konfeksiyonu konusunda ilerleyen dönemlerde de fuarlar düzenlemeye devam edeceklerini söyledi. Atalay, "Bölgemizin sorunları gündeme getirmek ve tanınırlığını arttırmak için çalıştay düzenlemek istiyoruz. Bursa'mızın kent dinamiklerinin dikkatini çekmek ve bir takım eksiklerimizi giderebilmek adına böyle bir çalıştay düzenlemeye çalışıyoruz. BTSO yine büyük katkılarına devam ediyor. Uludağ Üniversitesi'nin de çalıştayımıza vereceği destek bizim için çok önemli. Bursa Valiliği ve yerel yönetimlerle de görüştük. Onların desteğini aldık. Hep birlikte Vişne Ticaret Bölgesi'nin kalkınması için çalışırsak, bölgemiz hak ettiği noktaya çok daha hızlı gelecektir" dedi.

Rektör Ulcay'dan geniş katılımlı çalıştay önerisi 

BEKSİAD'ın yaptığı çalıştayına destek vermeye hazır olduklarını söyleyen UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, düzenlenecek çalıştayın biraz geniş ölçekli tutulması önerisinde bulundu. Vişne Caddesi'nde faaliyet gösteren sektör temsilcilerinin tamamının bu çalışmaya dâhil edilmesi gerektiğinin altını çizen Rektör Ulcay, "Klasik çalıştay anlayışımız yerine daha fazla fayda üretmek için 2 aşamalı bir çalışma yapmak daha uygun olur. Önce 40'ı geçmeyecek belli firmalardan oluşan bir grup ile birinci gün bir çalıştay yapılabilir. Ondan sonraki günlerde de farklı grupların konuk edileceği çalıştaylar yapılabilir. Ne kadar farklı grup ve görüş olursa o kadar faydalı bir çalıştay gerçekleştirilmiş olur" önerisinde bulundu. BTSO 13. Komitesi tarafından gündeme getirilen Moda Tasarım Bölümü için de görüşlerini aktaran Rektör Ulcay, bölümün 2016 yılı için hayata geçmesinin çok zor olduğunu vurguladı. Resmi prosedürleri aşmanın ve hazırlık yapmanın kolay bir iş olmadığını söyleyen Ulcay, şöyle konuştu:

"Öyle hemen bölüm açalım dediğimizde maalesef bölüm açamıyoruz. Önce program açma kararı alıyoruz, gerekçelerini yazıyoruz ve YÖK'e onaya gönderiyoruz. Ondan sonra o bölümün içini doldurmamız gerekiyor. Ben açılmasından yanayım. Bu konuda sizi destekliyorum. Ancak 2017 yılında olur. Onun dışında hemen Şubat ayında başlamak üzere sertifikalı eğitim programlarını başlatabilir. Sektör için sizlerle birlikte kalifiye eleman yetiştirmek adına bir an önce sertifika programları açabiliriz."