Bursa tekstilde yeni hedefler peşinde

Bursa Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Burkay katıldıkları bir organizasyonda, Bursa tekstil sektörü ihracatında kilogram değerini 8 dolara çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gülay SOYDAN PEHLEVAN 

BURSA - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Ekonomi Bakanlığı desteğiyle sektör oyuncularının rekabetini güçlendirmek için Ticari Safari Projesi kapsamında bir organizasyon düzenledi.

Merinos AKKM Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen organizasyon kapsamında Rusya, Fas, Suudi Arabistan, İran ve Güney Afrika başta olmak üzere 26 ülkeden 200'e yakın iş insanı yeni iş bağlantıları için 52 firma tarafından ağırlanıyor.

İkili iş görüşmelerinin de gerçekleştirildiği fuar hakkında bilgi veren BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Özellikle son yıllarda yaşadığımız ve içinden geçtiğimiz döneme baktığımızda Türkiye'ye gelen yabancı alıcıların belli tedirginlikleri ve bariyerleri söz konusuydu. Bu programlarımız aynı zamanda hem Bursa'yı hem Türkiye'yi hem de içinden geçtiğimiz süreci dünyaya anlatma konusunda önemli destek sağlıyor" ifadelerini kullandı.

İhracat kilogram değerinde 8 doların üzerine çıktı

İbrahim Burkay, Bursa'nın hedefinin ihracatta kilogram değerini 8 dolara çıkarmak olduğunu anımsatarak, ev tekstilinin ise Bursa'da 8 doların üzerinde ihracat yapan önemli bir sektör konumunda bulunduğunu anlattı.

"Bunun tabii ki tasarımını, katma değerini daha nitelikli ürünlerle daha da artırmak amacındayız" diyen Burkay, şunları kaydetti: "Ev tekstili sektörünün toplam ihracatı 3 milyar dolar seviyesinde. Bursa'nın bu rakamda ciddi payı var. Bugün gelinen noktada Bursa tekstil sektörü yaklaşık 1.2 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştiriyor. Türkiye'nin tekstilde önemli bir merkezi konumundayız. Konfeksiyonla birlikte ise 2 milyar dolara yaklaşan bir ihracatı var.

Bu fuarın ihracatımıza yüzde 10 ila yüzde 15'lik katkı koymasını hedefliyoruz. Diğer yandan kendi alım heyetlerimizin de Kuzey Afrika ülkeleri başta olmak üzere özellikle yurt dışında katıldıkları fuarlar var. Tüm bunlarla birlikte sektörün dış ticaretinde önemli bir artış olacağını düşünüyoruz."

"Bölgelerinin en iyi alıcılarını getirdik"

BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş da, fuarda Güney Amerika başta olmak üzere Kuzey Afrika, Orta Doğu, Avrupa ve Rusya gibi 26 değişik ülkeden alım heyeti ağırladıklarını, bunların profiline bakıldığında da bölgelerinin ve ülkelerinin en iyi alıcıları olduğunu dile getirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir