Bursalı ev tekstili firmaları BTSO ile Kuzey Afrika'ya açılıyor

Bursa ev tekstili sektöründe faaliyet gösteren firmalar, Fas'ta düzenlenecek olan 2. Uluslararası Ev Tekstili ve Ev Gereçleri Fuarı'na çıkarma yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Bursa ev tekstili sektöründe faaliyet gösteren firmalar, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Fas'ın Kazablanka kentinde 31 Mart – 3 Nisan 2016 tarihleri arasında düzenlenecek 2. Uluslararası Ev Tekstili ve Ev Gereçleri Fuarı'na (Morocco Home) çıkarma yapacak. BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, Kazablanka'da yapılacak fuarın Bursalı sektör temsilcileri için önemli bir organizasyon olduğunu söyledi. BTSO olarak Bursalı firmaların alternatif pazarlara yönelmesini hedeflediklerini belirten Kuş, Afrika pazarının Bursalı firmalar için büyük fırsatlar taşıdığını dile getirdi. Bursa'nın ihracatında Afrika'nın payının artırılmasını hedeflediklerini söyleyen Kuş, "Son yıllarda Rusya ile yaşanan siyasi kriz, alternatif pazarların ne kadar önemli olduğunu bizlere gösteriyor. Fas bu açıdan Afrika pazarı için büyük bir ticaret noktası. Türkiye ve Fas ikili ticaretinde tekstil ürünlerinin payının büyük olduğunu biliyoruz. Bu açıdan ‘Morocco Home Fuarı'nın Bursalı sektör temsilcilerine büyük fayda sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.

Morocco Home Fuarı, Fas'ın en büyük şehri olan ve Fas ticaretinin yüzde 80'ini elinde tutan Kazablanka şehrindeki Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçekleşecektir. Fuar, Kuzey Afrika ve dünyadan binlerce ev tekstili profesyonelinin bir platformda buluşmasına olanak sağlayacak. Uyku ve yatak odası ürünleri, tül, perde, dekorasyon, havlu ve banyo ürünleri, yer kaplamaları, perde aksesuarları gibi ürün çeşitliliğine sahip fuar, ev tekstilinde dünyada lider bir konumda olan Türk firmaları için de büyük önem arz ediyor.