Deri ihracatı 4,5 milyar dolara ulaştı

Dünya deri sektörünü buluşturan Linaepelle Deri Fuarı'na katılan TÜRDEV Başkanı Mızraklı, Türkiye'de deri sektörü ihracatının 4,5 milyar dolara ulaştığını aktardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) Başkanı Ruken Mızraklı, İtalya'da düzenlenen Linaepelle Deri Fuarı'nda dünya deri sektörü mensuplarına hitap etti. 

TÜRDEV'den yapılan açıklamaya göre, Ruken Mızraklı, İtalya'nın Bologna kentinde düzenlenen fuar kapsamında düzenlenen panelde sektörle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

2012'ye göre yüzde 16'lık artış sağlandı

Türk deri sektörüyle ilgili verileri paylaşan Mızraklı, 2013 yılı sonunda Türkiye'de deri sektörü ihracatının turistik, yolcu beraberindeki ve özel faturalı satışlarla birlikte 2012 yılına kıyasla yüzde 16,4'lük bir artışla 4,5 milyar dolar seviyesine ulaştığını aktardı. 

Deri ihracatını en çok yaptıkları bölgenin Avrupa Birliği (AB) olduğunu belirten Mızraklı, AB ülkelerine yaptıkları ihracatın toplam deri ihracatının yaklaşık yüzde 34'ünü oluşturduğunu bildirdi. 

"Türk deri sektörü yüksek kaliteli ürünler sunuyor"

Türk deri sektörünün dünyada birinci sınıf işçilik, hızlı ve yüksek kaliteli ürünler sunmasının yanı sıra güçlü markalarıyla da tanınmasından gurur duyduklarını ifade eden Mızraklı, Türk deri markalarının sektöre olan farkındalığın artırılması için sıkı bir şekilde çalıştığını ve 2005 yılında deri sektörünün bilinirliğini gerek Türkiye'de gerekse dünyada artırılması için Deri Tanıtım Grubu'nun kurulduğunu anlattı. 

Sürdürülebilirlik ve çevresel faktörlere de değinen Mızraklı, "Son yıllarda sürdürülebilirlik ve çevresel faktörler en çok uğraş verdiğimiz konuların başında yer alıyor. Bu duruma verilebilecek en güzel örnek ise tabakhanelerimizin hemen hemen hepsinin Tuzla, Çorlu, Uşak, Menemen gibi bölgelerde yer alan Deri Organize Sanayi bölgelerine taşınmış olması" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir