DOSAB’lı tekstilcilere, İtalyan ve İsviçreli tasarımcılardan destek

Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen DOSAB Ev Tekstili Sektörü UR-GE Projesi kapsamında bulunan ev tekstili firmaları, dünyaca tanınan Avrupalı tasarım, trend ve desen stüdyolarından alınan destekle daha güçlü koleksiyonlar oluşturuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA-DÜNYA

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nin DOSABSİAD paydaşlığında 2015 yılında kurduğu Ev Tekstili Kümelenmesi başarılı çalışmalara imza atıyor.

Aralık ayında ilk yurt dışı faaliyetini Dubai’de gerçekleştiren küme firmaları, burada özel kiralanan salonlarda ürünlerini sergileyip 40 firmadan 47 kişi ile B2B görüşmeleri yaparak siparişler almıştı. Kümenin önemli çalışmalarından birisi de DOSAB Ev Tekstili UR-GE Projesi içinde yer alan ev tekstili sektörü firmalarının, İtalyan ve İsviçreli stüdyoların kendilerine yaptıkları ziyaretlerle yeni sezon trendlerini yeni tasarımlarla buluşturma fırsatı elde etmesi oldu.

Proje kapsamında son 4 ayda İtalyan ve İsviçreli iki firmayla üç kez desen, tasarım, trend çalışması yapıldı. Firmalar, dünyaca ünlü tasarım stüdyoları ile her sezon için özel olarak hazırlanmış trend kataloglarından ilham alarak hem tasarım kabiliyetlerini geliştirdi hem de fuar ve müşteri ziyaretlerinde sunum yapabilecekleri koleksiyonlar oluşturdu. Firmalar, hazırlanan exclusive desenleri kendi koleksiyon ve kalitelerine uygulayarak, sezona uygun yeni sunumlar hazırlıyor. 

dosab-egitim2.jpg