Ev tekstilcileri BTSO çatısı altında kümelenecek

Uzay Havacılık ve Savunma ile Raylı Sistemler alanlarında kümelenmelerinin ardından BTSO çatısı altında ev tekstili firmaları da kümelenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), ev tekstili sektöründeki firmaların uluslararası alandaki rekabet gücünü yükseltmek ve katma değerli üretimin payını artırmak amacıyla 'Ev Tekstili Kümelenmesi'ni kurmak için çalışmalara başladı. 

 
Uzay Havacılık ve Savunma ile Raylı Sistemler alanlarında kümelenmelerinin ardından BTSO çatısı altında ev tekstili firmaları da kümelenecek. BTSO Merkez Binası'nda düzenlenen 'Ev Tekstili Kümelenmesi Bilgilendirme Toplantısı'nda sektör paydaşları bir araya geldi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanvekili İsmail Kuş, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ın da katıldığı toplantıda firmalara, kümelenme modelinin faydaları hakkında sunum yapıldı. Dünyanın ulaştığı rekabet ortamında yeni değerler üretebilen, katma değeri ve rekabet gücünü sürekli artıran firmaların başarıya ulaştığını belirten İsmail Kuş, sadece üreten ve pazarlayan değil, tasarlayan ve marka oluşturan bir kent ve ülke konumuna ulaşılması gerektiğini vurguladı. Kümelenme ile firmaların uluslararası arenada rekabet gücü kazandığını belirten İsmail Kuş, kümelenmenin Bursa ve Türkiye'nin gelecek hedefleri için atılmış önemli bir adım olduğuna işaret etti. Kuş, "Sektörümüz, yıllık 3 milyar doların üzerindeki ihracatı ile dünyada ilk 3 sırada yer almaktadır. Dünya pazarlarında yüzde 5'lik pay alan sektörümüzün, orta ve üst segment ürünlerle bu başarıyı elde etmesi daha da anlamlıdır. Türkiye'nin kilogram başı ortalama ihracatı 1,68 dolar iken ev tekstil sektörümüzde bu rakam 11 doları aşmaktadır. Sektörde uluslararası alanda elde ettiğimiz bu başarıyı sürdürülebilir kılmak ve Bursa markalarıyla dünya pazarında yer almak en önemli hedeflerimiz arasındadır" dedi. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise üniversite olarak aktif destek verdikleri küme çalışmasına firmaların katılım göstermesinin önemine vurgu yaptı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir