Giyim sanayicileri eleman arıyor

TGSD Başkanı "Uzakdoğu'nun yüksek fiyat politikası nedeniyle Avrupalı markalar artık bize yöneliyor. Türkiye'ye verilen siparişler hızla artıyor. Dolayısıyla bizim eleman arayışlarımız çok yoğun boyutta"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türkiye Giyim Sanayiciler Derneği (TGSD) Başkanı Cem Negrin, Uzakdoğu'nun yüksek fiyat politikası nedeniyle Avrupalı markaların Türkiye'ye yöneldiğini ve siparişlerin hızla arttığını belirterek, eleman arayışlarının yoğun boyutta olduğunu ifade etti.
 
Yapılan açıklamaya göre, Türkiye Giyim Sanayiciler Derneği (TGSD) ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), sektörün işçi bulma sorunu ve çözüm yollarını masaya yatırdı.
TGSD Başkanı Cem Negrin toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin istihdama en fazla katkısı olan hazır giyimin şu an eleman bulmakta zorluk çektiğini, yetiştirdikleri elemanların hizmet sektörüne geçtiğini kaydetti.
Hazır giyimciler olarak satışlarda kırdıkları rekorları, istihdama da yansıtmak istediklerini aktaran Negrin, "Uzakdoğu'nun yüksek fiyat politikası nedeniyle Avrupalı markalar artık bize yöneliyor. Türkiye'ye verilen siparişler hızla artıyor. Dolayısıyla bizim eleman arayışlarımız çok yoğun boyutta. Bu noktada İŞKUR ile birlikte hareket etmeye hazırız" ifadelerini kullandı.
 
"İstihdamın yüzde 7,4'ünü hazır giyim ve tekstil sektörü karşılıyor"
 
İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun ise sanayideki işgücünün yüzde 18,6 olduğunu, tekstil sektöründe çalışanların ise bu rakamın yüzde 30'una denk geldiğini belirtti.
Coşkun, "Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tekstil ve hazır giyim sektöründeki istihdam toplam istihdamın yüzde 7,4'üne karşılık geliyor. Kayıt dışı istihdam ile birlikte 1,5 milyon kişi tekstil, giyim, deri ile ilgili ürünlerin imalatında çalışıyor. Sektörünüz aslında iş arayanlar için umut kapısı. Bizim kayıtlarımıza göre İstanbul'da iş arayan 300 bin kişi bulunuyor. Hazır giyim sektörüne, iş arayan 300 bin işçiyi İŞKUR olarak biz sağlarız" değerlendirmesini yaptı.
 
 
Bu konularda ilginizi çekebilir