Hazır giyim sektörü ABD pazarına yoğunlaşıyor

Türk hazır giyim sektörünün, ABD'de pazar payını arttırmak için Türk Ticaret Merkezi kurma çalışmaları başlatıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler, Amerika Birleşik Devletleri'ne hazır giyim sektörün ihracatının artması amacıyla "Türk Ticaret Merkezi" kurma çalışmalarına başladıklarını söyledi.  

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin 2014 yılı olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'nde konuşan Kızılgüneşler, sektörün en fazla ihracatı AB ülkelerine yaptığına işaret ederek, dolar karşısında değer kaybeden euronun sektörde ihracat değeri kaybına neden olacağını, bu yüzden AB dışında alternatif pazarlara yönelmeleri gerektiğini belirtti.  

Kızılgüneşler, hazır giyim ihracatçılarına Avro Bölgesi dışına daha aktif ihracat yapmalarını tavsiye ederek,  "En büyük ihracat pazarımız olan AB ülkelerinde halen tam olarak büyüme trendine giremeyen ekonomiler ve dolar karşısında değer kaybeden avro, önümüzdeki dönemin en büyük sorunları olarak görünüyor" dedi. 

Hazır giyim ihracatçılarının pazar çeşitlendirme konusunda daha fazla çaba sarf etmesi gerektiğini vurgulayan Kızılgüneşler, "Özellikle ülkemizden Avro Bölgesi dışına yaptığımız ihracatı artırmalıyız. Aynı zamanda sektörümüzün geleceği tasarım odaklı ve tüm firmalarımızın koleksiyon hazırlama kapasitesini yükseltmesi gerektiğini de unutmamalıyız" diye konuştu.  

'ABD pazarına yoğunlaştık'

Emre Kızılgüneşler, Ekonomi Bakanlığı'nın yurt dışı pazarlarda Türk ihracatçısının gücünü artırmak için sürekli açık kalacak "Türk Ticaret Merkezleri" kurulmasını teşvik ettiğini anımsatarak, "Sektörümüzle ilgili Türk Ticaret Merkezleri kurulabilmesi amacıyla vakit kaybetmeden çalışmaya başladık. Başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere alternatif pazarlara yoğunlaştık" ifadelerini kullandı. 

ABD'de açmayı hedefledikleri Türk Ticaret Merkezi ile Avrupa Birliği dışındaki pazarlarda da güçlenmeyi hedeflediklerini aktaran Kızılgüneşler, hazır giyim sektörünün geçen yıl Türkiye genelinde 19 milyar dolar ihracata imza attığını hatırlattı.  

Kızılgüneşler, 2014'te sektörün yavaşlayan ihracat performansını tekrar eski seviyesine getirmeyi planladıklarını dile getirerek, bu hedef doğrultusunda uluslararası boyutta iki önemli fuara katılacaklarını bildirdi.