Hazır giyimde ihracat 5.5 milyar dolar oldu

TGSD tarafından düzenlenen 'Gelecek Satın Alma Stratejileri ve Beklentileri' toplantısında hazır giyim ihracatının 2017 yılının ilk dört ayında 5.4 milyar doları aştığını açıklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen 'Gelecek Satın Alma Stratejileri ve Beklentileri' toplantısının 4'üncüsü İstanbul gerçekleşti.

2018 öngörüleri ve satın alma yapacak tarafların beklentilerinin konuşulduğu panelde, ihracat rakamlarına da yer verilirken 2016 için 17 milyar dolar seviyesinde gerçekleşen dış satımın 2017'de de yaşanan jeopolitik sorunlara rağmen, aynı seviyede gerçekleşmesinin beklendiği açıklandı. Hazır giyim ihracatının da 2017 yılının ilk dört ayında 5.4 milyar doları aştığı söylendi.

Üretimde, istihdamda, ihracatta ve ülkeye net döviz girdisi sağlamada öncü bir sektör olduklarını açıklayan TGSD Başkanı Şeref Fayat, her yıl 14-15 milyar dolar net döviz girdisi sağladıklarına dikkat çekerek dünyanın yedinci, AB'nin üçüncü büyük hazır giyim tedarikçisi olarak 500 bin kişiye istihdam sağladıklarını ifade etti.

Fayat, "TGSD olarak bu yıl 41. yılımızı kutluyoruz. Sektörün gelişimine verdiğimiz katkı gelecek yıllarda artarak devam edecek ve bugün olduğu gibi gelecekte de ülkemize 'sürdürülebilir' bir ekonomik katkı sağlamak en önemli hedefimiz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir