Merter tekstilcileri tek çatıda toplanıyor

Merter'de dağınık bir halde sokak aralarında bulunan tekstil toptancıları, Real Merter projesiyle bir araya toplanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

92 bin 500 metrekare kapalı alanda yapılan Real Merter Toptan Tekstil AVM'nin içindeki 155 mağazası ile İstanbul ve diğer illerden gelen, yurt dışında da ticaret yapan tüm mağaza sahiplerine ve esnafa büyük kolaylık sağlaması öngörülüyor.

Real Merter Toptan Tekstil AVM'nin Oliv Yapı A.Ş. ve Vizyon Yapı A.Ş'nin konsorsiyumunda yapıldığını belirten Oliv Yapı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı, Real Merter Toptan Tekstil AVM'nin iğneden ipliğe toptan alışveriş merkezi olacağını söyledi.

Projenin konforlu ve prestijli bir ticari alan yaratacağını ve başta Güngören ve Merter'de yerleşik toptancılar olmak üzere tekstilcileri bir araya toplayacağını dile getiren Dokumacı, temel ulaşım araçları ve yollarına yakın lokasyonda yer aldığını vurguladı. 

AVM'nin en büyük özelliğinin, Güngören-Merter bölgesindeki alt ve orta gelir grubundaki firmaların markalaşmasını sağlamak olduğunu ifade eden Dokumacı, bu firmaların artacak iş potansiyelleriyle uluslararası arenaya çıkacak konuma geleceklerini söyleyerek, "Real Merter, bölgedeki atıl vaziyeti, kötü binaları, çirkin yapıyı güzel mimari tarza dönüştürecek bir proje" diye konuştu. 

İlgi tahmin edilenin üzerinde

Projenin diğer ortağı Vizyon yapı A.Ş'nin yönetim kurulu başkanı Naci Kesik de Real Merter'in öncü bir proje olacağına inandıklarını vurgulayarak, "İlgiden şimdiden memnunuz, tahminlerimizin çok üzerinde. Şu anda hem Türki Cumhuriyetlerin hem Rusların ilgisi büyük. Bulgaristan ve Romanya'dan talepler var. Aynı zamanda Zeytinburnu'ndaki, Osmanbey'deki, Laleli'deki tekstilcilerin, Maraş'tan tutun, Denizli'ye kadar tekstille uğraşanların buraya ciddi bir şekilde müspet bir bakışları var. Çünkü karlı bir proje yaptık" açıklamalarında bulundu.

Yatırım çağrısı yapıldı

AVM'nin Kiralama ve Yönetim danışmanlığını yürüten Ali İhsan Atar Danışmanlığın sahibi Ali İhsan Atar da Anadolu'daki toptancılar ve perakendecilere seslenerek yatırım çağrısında bulunarak, "Çok uygun şartlarda 40 metre kareden 350 metre kareye kadar çok güzel kullanışlı mağazalarımız var. Gelip burada yer kiralayabilirler. Ürünlerini iç piyasa ve yurt dışına pazarlama şansını biz onlara burada vereceğiz. Anadolu'daki perakendecilere de sesleniyorum. Gelip buradan mallarını çok uygun ve rahat şekilde alabilirler" şeklinde konuştu.

Sözlerine, "Buradaki amacımız, Türkiye'de belli yerlere, dağılmış tekstil toptancılarının hepsini bir noktada toplamak" diyerek devam eden Atar, "Bu 5 yıldızlı bir AVM mantığında yapılıyor. Otopark ararken kaybedilen zaman tüketimine son vereceğiz. 750 kapalı, 150 açık olmak üzere toplam 900 araçlık bir otopark alanımız var" diye söyledi.