Tekstil bölümünü tercih eden işsiz kalmaz

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gülsüm CAN

DENİZLİ - Denizli Tekstil Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyon Başkan Yardımcısı İsa Dal, meslek liselerinde tekstil ve konfeksiyon bölümünü tercih eden öğrencilerin mezun olduktan sonra işsiz kalmayacağını söyledi.

Tekstil ve konfeksiyonun başkenti Denizli'de yetişmiş ara eleman sıkıntısının meslek liselerinden mezun olan öğrencilerle aşılmaya başlandığını anlatan Dal, "Denizli'de Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Denizli İl Özel İdaresi 75.Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Denizli İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi ve Denizli Servergazi İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi okullarımızda tekstil bölümlerimiz bu yılda tercih yapacak öğrencilerimizi bekliyor. Geçen yıl bu okullarımızın tekstil bölümlerinden mezun olan öğrencilerimizin yüzde 90'ına yakını fabrikalarımızda işe başladı" dedi.

DETGİS olarak eğitim ve öğretim yılında meslek liselerine yaptıkları 'Mesleki Eğitim için İş Birliği' ziyaretlerinin etkili olduğunu birçok öğrencinin meslek liselerinde tekstil bölümünü tercih edeceklerini belirten İsa Dal, "Geçtiğimiz yıllarda sektörel olarak en çok çalışan kabul eden tekstil, bu sene de yeni tercih yapacak geleceğin kalifiye elemanlarını bekliyor. Tekstil bölümünü tercih edenlerin rahatlıkla iş bulabildiği bu sektör de, çalışanlara olan ihtiyaç da gün geçtikçe artıyor. Dernek olarak geçtiğimiz yıl yaptığımız 'Mesleki Eğitim için İş Birliği' adını verdiğimiz ziyaretler, öğrenciler ve eğitmenler tarafından çok etkili bulundu. Bu ziyaretlerle sektör hakkın da yanlış bilinenler düzelttik"dedi.