Tekstil ve konfeksiyonda 'İhracatın Yıldızları' sahiplerini buldu

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği ve Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'İhracatın Yıldızları' ödülleri BUTEKOM Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gülay Soydan PEHLEVAN

BURSA - UTİB ve UHKİB, 2016 yılının en başarılı ihracatçı firmalarını ödüllendirdi. Yeşim Satış Mağazaları ve Tekstil Fab. A.Ş., her iki alanda da birincilik ödülünün sahibi oldu.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'İhracatın Yıldızları' ödülleri BUTEKOM Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Hazır giyim ve konfeksiyon alanında Yeşim Satış Mağazaları ve Tekstil Fab. A.Ş., EDT Hazır Giyim ve Oz Tekstil Sanayi en fazla ihracatı gerçekleştirerek ilk üç sırayı paylaşırken, 43 firma da performanslarına göre altın, gümüş ve bronz ödüllerin sahibi oldu. Tekstil sektöründe de Yeşim Satış Mağazaları ve Tekstil Fab. A.Ş. yine ilk sırayı alırken, Zorlu Dış Ticaret ile Özdilek İthalat, İhracat ve Pazarlama Ltd. Şti. en başarılı firmalar oldu. Bu alanda da 63 firma yine performanslarına göre altın, gümüş ve bronz ödüllerine layık görüldü.

UTİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Nuri Canik, ödül töreni öncesi yaptığı konuşmada, "Yakaladığımız başarılar ve bugün bulunduğumuz yerle övünmek yerine, daima geleceğe ve yeni hedeflere odaklanmamız gerekiyor. Geldiğimiz noktadan bir sıçrama daha yapıp, dünyada söz sahibi olmak ve Bursa'nın adını global arenada duyurmak için vizyonumuz Türkiye'yi aşıp, dünyayı kucaklamalı" dedi. Bursa'nın güzel bir sinerji yakalamış olduğuna dikkati çeken Canik, "Bursa bugüne kadar başardıklarından daha fazlasını ortaya koyabilecek ender görülecek bir senkron, inanç ve sinerji yakalamıştır. Yeni dönemdeki çalışmalarımızı ve projelerimizi bu güzel tablodan aldığımız güçle ortaya koyuyoruz. Dünya bugün çok büyük siyasi ve ekonomik krizlerle boğuşuyor. Yakın ve komşu pazarlarımızda yaşanan gelişmeler ticaretimizi hiç olmadığı kadar zorlu kılıyor. Böylesine zor şartlarda bile daha fazla insanımıza yeni istihdam alanları açmak ve refah düzeyimizi artırmak adına özveriyle çalışan ihracatçılarımız gerçek bir başarı hikâyesi yazıyor" ifadelerini kullandı.

7. Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması Ödülleri de verildi

UTİB tarafından genç yetenekleri sektöre kazandırmak amacı ile düzenlenen ve bu seneki teması ''Yaşamın içindeki işlevsel ve estetik farkındalık'' olan 7. Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması Ödülleri de sahiplerine verildi. Çok sayıda tasarımın başvuru yaptığı yarışmada Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Bartu Başoğlu "En İnovatif Ürün" ödülüne layık görüldü. Ürün tasarım kategorisinde ise Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Duygu Eda Semercioğlu birinci, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Sebiha Alganer ikinci ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Kübra Ünlü üçüncü oldu.

Ödül töreninde konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Türkiye'nin kilogram başı ihracatının 1,3 dolar seviyesindeyken, ev tekstilinde 14 dolarlık ortalama ihracat rakamına ulaşmasının sektörün en dikkat çekici başarılarından birisi olduğunun altını çizdi. Kuş, "Bu başarının altında Ar-Ge ve inovasyona yapılan yatırımlar ile tasarım konusunda gerçekleştirilen çalışmalar yatmaktadır. Genç neslin yenilikçi bakış açısı, önümüzdeki büyük hedeflere ulaşmamız noktasında belirleyici olacaktır" dedi.