Türk tasarımları Paris'te sergilenecek

Dünyanın en prestijli moda fuarı olarak kabul edilen Premiere Vision (PV) Manufacturing Paris Fuarı'na Türkiye'den 15 firma katılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk hazır giyim sektöründen 15 firmanın, dünyanın en prestijli moda fuarları arasında gösterilen Premiere Vision (PV) Manufacturing Paris Fuarı'nda tasarımlarını sergileyeceği belirtildi.

Fuarın milli katılım organizasyonluğunu üstlenen Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliğinden (EHKİB) yapılan açıklamada, Türk hazır giyim sektörünün 16-18 Şubat'ta düzenlenecek Premiere Vision (PV) Manufacturing Paris Fuarı'nda temsil edileceği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, İngiltere, İtalya, Almanya, İspanya, Japonya, Kuzey Kore, ABD ve Çin başta olmak üzere 30 farklı ülkeden profesyonel alıcıların ziyaret ettiği Premiere Vision Manufacturing Paris Fuarı'nın Türk firmaları için güzel bir fırsat olduğunu belirtti. 

Geçen yıl 2 bin katılımcı ve 62 bin ziyaretçiyle düzenlenen fuarda dünya genelinden hazır giyim ve konfeksiyon firmalarının tasarımlarını sergilediğine işaret eden Kızılgüneşler, fuara Türkiye'den bu yıl 15 firmanın katılacağını bildirdi.

Fuarın yaklaşık 23 milyar dolar ticaret potansiyeli yarattığının tahmin edildiğini, katılımcıların bu pastadan daha yüksek oranda pay kapabilme yarışında olduğuna dikkati çeken Kızılgüneşler, hazır giyim alanındaki firmalarla Türkiye'nin ihracatını artırmayı umut ettiklerini ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir