Türkiye'nin tekstil üssü kuruluyor

Şanlıurfa'da Türkiye'nin ilk Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulum çalışmaları devam ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Şanlıurfa'yı Türkiye'nin tekstil üstü haline getirmek istediklerini belirtti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Tanrıverdi ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Şanlıurfa'da kurulum çalışmaları devam eden Türkiye'nin ilk Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi'ne (HOSAB) ilişkin Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ile makamında görüştü.

Açıklamada, ziyarete ilişkin görüşlerine yer verilen Tanrıverdi, sektör temsilcilerinin Şanlıurfa'ya büyük önem verdiğini kaydetti.

HOSAB'da kurulum çalışmalarının hızla devam ettiğini vurgulayan Tanrıverdi, şunları kaydetti:

"Burayı tekstil üssü haline getirmek istiyoruz. HOSAB, projemiz hakkında bizlere destek vereceğini belirten Valimize teşekkür ediyoruz. Şu anda 2 bin 500 personel çalıştırıyoruz. Proje bittiğinde bu sayıyı 8 bine ve daha yukarıya çıkarmayı hedefliyoruz. Bir an önce inşaatlara başlayıp, şu anda kiralık olarak faaliyet gösteren fabrikalarımızın yeni yerlere geçmelerini arzu ediyoruz. Hızlı bir şekilde hazır giyim sektöründe Şanlıurfa'yı merkez haline getirerek, önümüzdeki yıllarda burada daha çok istihdam sağlayacak projeleri hayata geçirmeyi temenni ediyoruz."

"Üretime önemli katkı"

Vali Tuna da sektörün öncülerini kentte ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirtti.

Bölgenin kalkınmasına destek sunan iş adamlarına teşekkür eden Tuna, "Burada devam eden çalışmaları hızlandırarak, biran önce müteşebbislere yardımcı olacağız. Bunu yeni bir milat olarak kabul ediyoruz. Hükümetimizin de vereceği destekler var. Şanlıurfa'da istihdamı artırarak, ülke üretimine önemli bir katkı yapma hedefimiz var. Şanlıurfa, nüfusu ve içinde barındırdığı diğer tüm potansiyelleriyle Türkiye'nin sigortasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Ziyarette, Vali Yardımcısı Uğur Sezer, Organize Sanayi Bölge Müdürü Oktay Yaşar ile diğer yetkililer de eşlik etti.