Uludağ ‘kar’sız kaldı, otelleri Azeri ve Ortadoğulular doldurdu

Kuraklık nedeniyle kar yağmaması, Uludağ’da kar kalınlığını düşürdü. Karın az olduğu dönemlerde Uludağ’a çıkmayı tercih etmeyen yerli turistlerin yerini Rus, Azeri ve Ortadoğulu turistler doldurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gamze ŞENER

İSTANBUL - Uludağ’da kar kalınlığının az olması, yabancı turistlerin sayısını artırdı. Karın az olduğu dönemlerde Uludağ’a çıkmayı tercih etmeyen yerli turistlerin yerini Ruslar, Ortadoğulular ve Azeriler doldurdu. Özellikle Azeriler’in bu yıl artan ilgisi otelcileri de şaşırttı. Ortalama yüzde 50’lik doluluk oranına ulaşan otellerde, sömestr tatiliyle birlikte doluluk oranın yüzde 80’lere ulaşması ve yerli turist sayısının da artması bekleniyor. Uludağ birinci bölgede yer alan Uslan Hotel’in çalışanı Tan Doğancı, oteldeki doluluk oranının yüzde 80 olduğu bilgisini verdi. Müşteri profilinin hemen hemen tamamının yabancılar olduğunu söyleyen Doğancı, “Yoğunluklu olarak Ruslar var. Arap turistlerle çok çalışmıyoruz ama münferit olarak bizi de tercih ediyorlar. Sömestrda da işimiz biraz mevsime bağlı. Çünkü kar yağmadığı zaman gelen yerli turist de artmaz” diye konuştu.

Grand Yazıcı Uludağ yetkilileri ise Azeriler’in gözle görülür yoğunluğuna dikkat çekti. Otelde yerli ve yabancı turist sayısının oranın ise yarı yarıya olduğu kaydedilirken, bir yetkili, “Şu an için Azerbaycan ve Rusya’da tatil dönemi olduğu için 12 Ocak’a kadar ağırlıklı olarak onlar var. Azeriler’i bu kadar yoğun ilk defa bu sezon gördüm. Hatta Uludağ’a alışık olan ve çokça tercih eden Arap turistleri de geçmiş durumdalar. Şubat ayındaki tatil döneminde doluluk oranları kesinlikle artacaktır. Kar yağsa da yağmasa da minimum yüzde 80 olur diye düşünüyorum. Bu dönemde yerli turist de yabancı turistlere oranla daha fazla olacaktır” değerlendirmesini yaptı.

Bölgede yer alan otellerden biri olan Karinna Hotel yetkilileri de benzer açıklamalarda bulundu. “Arap turistler kış turizmini seviyor ancak, Uludağ’ı genelde yazın tercih ediyorlar. Yine buradalar, yine talep var ancak yaz dönemiyle kıyasladığımız kadar çok değiller” diyen otel yetkilisi, “Önümüzdeki günlere ilişkin her şey kar durumuna bağlı. Ancak sömestrda muhakkak bir artış olacaktır” dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir