‘Bir’ Çinli için otel inşa ediyor

Merit Turizm Grubu Kuzey Kıbrıs’ta beşinci otelini açmaya hazırlanıyor. Yeni otel Ortadoğulu ve Çinli zengin kumar tutkunlarına hitap edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

GİRNE - Merit Turizm Grubu, Kuzey Kıbrıs’ta (KKTC)  inşası devam eden oteli 'Merit Royal' için Çinli kumar tutkunlarını radarına aldı.  Dünyanın en çok kazandıran oyuncuları Çinlilerle birlikte, Avrupa ve Ortadoğu’nun zengin kumar severlerini de otele getirmek hedefleniyor. 
 
Yeni otel hakkında bilgi veren Merit Internationals Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, “500 yataklı otelde, 5 bin 200 metrekarelik kumarhane olacak. Bazen bir Çinli bin müşteriye bedel gelir bırakabiliyor. Bu yüzden yeni otelde üst düzey hizmet verebilmek için yatak sayısını sınırlı tuttuk” diye konuştu.
 
Zefiros koyuna 3 otel birden
 
KKTC’de dört lüks oteli bulunan Merit Turizm Grubu’nun, Zefiros koyundaki ‘Merit Crystal Cove’ otelinin hemen yanında ‘Merit Royal’ yükseliyor.
 
600 kişiye istihdam sağlayacak yatırım 120 milyon dolara mal olacak. Beş yüz yataklı planlanan otelin yanına yapılacak olan bin yataklı ‘Merit Mare Monte’ye ise 200 milyon dolar harcanacak. Proje aşamasındaki Mare Monte’de kongre turizmine ev sahipliği yapılacak.
 
Sözlerine devam eden Arar, “Yeni inşaatlarımız ile birlikte adadaki yatırımların bilanço değeri 1,5 milyar TL’ye yükseldi.  Mayıs ayında açılacak otelimizde, 5 bin 200 metrekarelik bir kumarhane olacak. Türk müşterilerimiz için de Maksim eğlencelerini geri getireceğiz. Büyük poker turnuvaları düzenleyeceğiz. Otel içinde minyatür bir ‘Central Park’ olacak. Denize rahat girilebilmesi için de Akdeniz’in en büyük iskelesini inşa ediyoruz” dedi.  
 
Sübvansiyonlar sektör oluşturdu
 
Kıbrıs’ın artık Antalya gibi benimsendiğini bildiren Arar, “Geçen yıl devreye giren sübvansiyonlar küçük otelleri ayağa kaldırdı ve sektör oluşturdu. Örneğin artık Hollanda ve Macaristan’dan turist geliyor. Erken rezervasyon alımları başladı. Ercan Havalimanı düzenlenir, Kıbrıs’ın izolasyon problemi çözüme kavuşursa Akdeniz’de tatil alışkanlıkları değişir” diyerek sözlerini noktaladı. 
 
 
Akıllı bina için 3 milyon dolar harcandı
 
Akıllı bina teknolojisi ile inşa edilen otelde içme suyu denizden temin edecek. Oda terk edildiğinde perdeler kendiliğinden kapanacak. Otel sistemi ziyaretçi tercihlerini aklında tutacak. Müşterilerin yeme-içme alışkanlığından yastık seçimine kadar her şey kayıt altına alınarak takip eden ziyaretlerde hazırlık için kullanılacak.
 
‘Michelin yıldızı alacağız’
 
Dünyanın en büyük cruise gemilerinden Oasis of The Seas’in yemek sorumlusu olan İrfan Hürriyetoğlu, Merit Royal’in genel müdürlüğüne getirildi.  13 yıl 8 bin 500 kişinin yemek tercihlerini belirleyen Hürriyetoğlu, Merit Royal’de açacakları ‘Le Merit’ isimli restoranda, yemek dünyasının oskarı Michelin yıldızını almayı hedeflediklerini söyledi. 12 masalı restoranda ayrı bir de ‘Şefin Masası’ olacak. Yemek seçimi yapılamayacak olan bu masada, şefin özel menüsü sürpriz olarak sunulacak. Tatlılar masada hazırlanacak. 
 
Bu konularda ilginizi çekebilir