Erciyes için ilk rezervasyon Avrupalı tur operatörlerinden

Erciyes'teki kayak pistlerini çok beğenen Avrupalı tur operatörleri gelecek sezon için ilk rezervasyonlarını şimdiden almaya başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mahmut SABAH

KAYSERİ - Son yıllarda yapılan yatırımlarla adı ön plana çıkan Kayak ve Kış Sporları Merkezi Erciyes, Avrupalı tur operatörlerinin de gündeminde.

Dağdaki kayak pistleri ile sportif tesisleri yerinde gören Avrupa'nın önde gelen 5 turizm acentası, gelecek sezon için Erciyes'e düzenleyecekleri turlara şimdiden rezervasyon siparişi almaya başladı. Tur operatörleri temsilcilerinin, Kayseri ve Erciyes'te başlayıp, Kapadokya'da sona eren yöresel inceleme gezileri sırasında kendilerine Erciyes'te konaklama tesisi inşa eden Maxima Hote Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Bilal eşlik etti.

Operatör ID Travel'in temsilcisi Ammy Vyen, bölgenin çok ciddi bir potansiyel olduğunu, gördüklerinden fazlasıyla etkilendiğini belirterek şöyle devam etti: "Erciyes önümüzdeki dönemde Avrupa'da çok ses getirecek bir potansiyele sahip. Avusturya, İtalya, İsviçre gibi bilinen kayak merkezlerinin öne çıkan özellikleri var. Erciyes'te de öne çıkan unsurları vurgularsak bilinen kayak merkezleri arasında yer alır. Direk uçaklarla kayak yapmaya gelebilmek genelde fazla lüks olur. Bu bize satış için ekstra bir argüman oluşturuyor."

Kayseri'nin de tanıtılabileceğini burada Roma-Bizans dönemine ait eserleri görmenin mümkün olduğunu söyleyen Vyen, "Avrupalıların ilgilerini çekecektir. Ayrıca, buranın çileği Kapadokya. Kapadokya'yı da üzerine koyunca, çok ciddi bir paket oluyor. Erciyes'in Avrupa'da ilk tanıtımı Hollanda turizm fuarında yapıldı. Fuar tanıtım faaliyetimiz diğer turizm fuarlarında da sürecek" diye konuştu.

Operatörler heyecanlı

Avrupa'nın en büyük tur operatörlerinden TUİ'ye ait Kras Tur'un Müdürü Mandy Clynk ise gelecek sezon için Erciyes'le ilgili ilk rezervasyonları almaya başladıklarını belirterek, "Bu ziyaret bizim için çok yararlı oldu. Hem modern yaşantıyı, hem de tarihi dokuyu görme şansımız oldu. Camileri de, kiliseleri de gezdik, gördük. Çok rahattık. Bu durum turizm açısından çok önemli" diye konuştu.

Kras Tur Müdür Yardımcısı Vanda Rombauts ise Gevher Nesibe külliyesindeki Selçuklu Müzesi'nden etkilendiğini belirterek, "Müze çok mükemmel" şeklinde konuştu. Campany Travel Counsellors Müdürü Samantha Ammerlaan Erciyes Kayak Merkezi ile Kayseri'nin Avrupa'da tanıtımına başladıklarını söyledi.

Pistler güvenli

Kayseri Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahit Cıngı, Erciyes Kayak ve Kış Sporları Merkezi'nin önemli bölümünün tamamlandığını belirterek, "Kalanı da bittikten sonra 40 km uzunlukta teleferik hattı, 160 km kayak pisti ve sosyal tesisleri ile 5 bin kişiye iş imkanı sağlanacak.Dağın değişik kesimlerinde bugün için uzunluğu 102 kilometreyi bulan pistlerde rahatlıkla kayak yapılabilecek" diye konuştu. Cıngı, Avrupa'da, Amerika'da, Kanada'da güvenlik konusunda ne uygulanıyorsa aynısının Erciyes'te de olduğunu vurgulayarak, "Andora'daki bir kayak merkezinden danışmanlık hizmeti aldık. Kayak pistlerinin etrafına file çekiyoruz. Pist dışına çıkıldığı zaman tehlike ve risk oluşturacak yerlerde çok ciddi tedbirler alıyoruz" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir