Hilton, Gaziantep’e ‘Hampton’ ile geliyor

Hampton by Hilton Gaziantep Proje Grubu Lideri İç Mimar Aysel Şerbetçi, otelin tasarımında özellikle enerji tasarrufu ve yeşil enerji uygulamalarına önem verildiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


M. Tekin ÇİÇEK

GAZİANTEP - Hilton, ‘Hampton by Hilton’ markasıyla Gaziantep’te açılıyor. 20 milyon dolar yatırımla MB Holding tarafından yapılan ve yılın son çeyreğinde hizmete girmesi planlanan Hampton by Hilton hakkında bilgi veren Proje Grubu Lideri İç Mimar Aysel Şerbetçi, rekabet şartları ve pazar kaygılarından uzak, tamamen bilgi, teknoloji ve tecrübeye dayalı farklılık yaratmanın peşinde olduklarını söyledi.

‘İşlevsellik ön planda’

“Otelin tasarımında işlevsellik, kullanım ve bakım parametrelerinin sonuçları gözetildi” diyen Şerbetçi, “Otelimizin şehrin can damarının attığı bir bölgede olması ulaşım ve güvenlik başta olmak üzere bize pek çok avantaj sağladı. Dört yöne cephesi olması ışık ve manzara yönünden eşdeğer odaların oluşmasını sağladı” şeklinde konuştu. 
Binanın mühendislik hizmetlerinin yatırım sahibi MB Holding’in Proje Koordinatörü Hüseyin Aktar yönetiminde tecrübeli ve titiz kadroları tarafından yapılmış olmasının mimaride hareket alanlarını genişleterek istenileni yapmalarını kolaylaştıran bir unsur olarak
gören Şerbetçi, şöyle devam etti: “Tüm projelendirme ve malzeme seçimlerinde Hampton by Hilton Standards 2009-European Region, başta olmak üzere TSE, IEC, NEC, VDE’e ait standartlar, NFPA ve ilgili diğer tüm uluslararası kodlar dikkate alınarak tasarımlar yapıldı.

Özellikle enerji tasarrufu ve yeşil enerji uygulamalarına gidilerek akıllı sistemler kuruldu. Tüm bu mahaller ve çalışan cihazlar için, misafirleri rahatsız etmeyecek görünüş ve kullanımda izole edilmiş hacimler oluşturuldu.”