Kartalkaya'da 15 günde 30 bin tatilci hedefi

Kartalkaya'daki oteller, 15 günlük yarıyıl tatili boyunca 30 bin tatilciyi ağırlamayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BOLU - Türkiye'nin kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya'da bulunan oteller, kar yağışının devam etmesi halinde 15 günlük yarıyıl tatili boyunca 30 bin tatilciyi ağırlamayı hedefliyor.

Toplam uzunluğu 42 kilometreyi bulan pistleri ve 6 oteli ile kış turizminin gözde mekanlarından olan Kartalkaya, yarıyıl tatilinin başlamasıyla tatilcilerden yoğun ilgi görüyor.

Kayak merkezindeki 6 otel, hafta sonu yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet veriyor.

Kayak merkezindeki Dorukkaya Otel'in Genel Müdürü Yusuf Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kartalkaya'da kar kalınlığının bir metreye ulaştığını söyledi.

Uzun süredir bekledikleri karın, yarıyıl tatili başlamadan önce yağdığını ifade eden Avcı, bu sayede kayakseverlerin Kartalkaya'ya akın ettiğini anlattı.

Tüm pistlerin açık olduğunu ve bölgedeki otellerin de yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet verdiğini vurgulayan Avcı, "Otel doluluk oranımız yüzde 100'e ulaşmış durumda. 12 Şubat'a kadar bu doluluk devam ediyor. Tabi ki önümüzdeki haftalar için de rezervasyonlar yoğun bir şekilde devam ediyor. Gelecek hafta yağış bekliyoruz. Bu yağış bizim için sevindirici" diye konuştu.

Avcı, Kartalkaya'da tatilcilerin kayağın keyfini çıkarttığını dile getirerek, "Kayak yapmayanlar ve bugüne kadar sabredenler, bekleyenler mutlaka Kartalkaya'yı ziyaret etsinler. Kartalkaya'ya yarıyıl tatili boyunca 30 bin kişinin gelmesini bekliyoruz. Hava eğer bu şekilde giderse bu sayıya ulaşacağımızı tahmin ediyoruz. Bu da kar yağışının etkisine bağlıdır" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir