Oylat, SUSEGAM ile sağlık turizminde öne çıkacak

İnegöl Belediyesi’ne ait termal tesis Oylat’ta ‘Su ile Gelen Sağlık (Spa) Hizmetleri Merkezi’ kurulması için hazırlanan proje BEBKA desteğiyle hayata geçirilecek. Proje ile Oylat, modern bir sağlık turizmi tesisine dönüştürülecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gülay Soydan PEHLEVAN 

BURSA - Şifalı sularıyla tanınan Oylat’ın modern sağlık turizm tesisi haline gelmesi için düğmeye basıldı. Kısa adı “SUGESAM” olan projeyle, Oylat’ın şifalı suları; saunalar, buhar odaları, terapi jakuzileri, masaj odaları, dinlenme mekanları, özel odalar ve modern hamamları ile insan sağlığına hizmet için sunulacak. 

Sanayinin yanı sıra spor ve turizm faaliyetleriyle de anılan bir şehir olmak hedefi doğrultusunda çalışmalarını yoğunlaştıran İnegöl Belediyesi’ne ait “Oylat’ta Su ile Gelen Sağlık (Spa) Hizmetleri Merkezi Kurulması (SUGESAM)” adlı proje, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından kabul edilerek, destek almaya hak kazandı. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 12 ay sürecek projenin toplam bütçesinin 493 bin TL olduğunu belirterek, “Bu rakamın 246 bin lirasını BEBKA’nın sağlayacağı hibeyle karşılayacağız. Geriye kalan kısmını ise Oylat AŞ bütçesiyle sonuçlandıracağız” dedi. 

Aktaş, projeyle, bölgede var olan sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılarak, tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin yaygınlaştırılması ve sağlık turizminin geliştirilmesine katkı sağlamanın amaçlandığını belirterek, “Tabiat harikası Oylat’ta uzun yıllardır var olan doğal su potansiyelinin daha iyi bir şekilde değerlendirilmesi için sağlık turizmi sunan sağlık tesislerinin altyapı, eğitim ve teknoloji kapasitesini artırmak adına SUGESAM projesi ile sağlık turizm tesislerine çok modern ve elit bir tesis oluşturmak istiyoruz. SUGESAM projesi ile Oylat’ın şifalı suları; saunalar, buhar odaları, terapi jakuzileri, masaj odaları, dinlenme mekanları, özel odalar ve son derece modern hamamları ile insan sağlığına hizmet için sunulacak. Tesisin zemin katında spa merkezi, 1. ve 2. katında özel odalar olacak. Buraya gelen insanların hem şifa hem de huzur bulmaları için gereken her koşul sağlanacak” açıklamasını yaptı. 
Tesisin Oylat’ta olmasının sadece şifalı suları için değil, sağlık turizmi ile doğa turizminin birlikte kullanılması ve dolayısı ile Oylat’ın daha büyük cazibe merkezi olmasına imkan sunacağına dikkati çeken Aktaş, projenin gerçekleşmesiyle kar marjını yükseltecek olan Oylat AŞ’nin gelirlerin artmasıyla beraber bir marka olma hedefiyle kurumsallaşmasını tamamlayacağına da değindi.

aa-a.jpg

'İnegöl'ün aktifliğine turizm sektörünü de ekleyecegiz'

“İnegöl, bir sanayi şehri olmasının yanı sıra aynı zamanda iyi bir tarım ve turizm şehri” vurgusu yapan Alinur Aktaş, “Sanayi ve özellikle son dönemde hayata geçirilen projelerle tarımdaki başarı ve etkinliğimiz herkesin malumu. Ancak bizler bu aktifl iği turizm alanında da gerçekleştirme arzusundayız. İnegöl’ümüzün bu aktifl iğine ve hareketliliğine turizm sektörünü de eklemek arzusundayız. Spor ve turizm faaliyetleri ile de anılan bir şehir olmak hedefi ile çeşitli projeleri uygulamaya geçiriyoruz” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir