Safranbolu'da bayram bereketi

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan 3 bin yıllık geçmişe sahip ilçeye bayram tatili süresinde yerli ve yabancı yaklaşık 50 bin tatilci geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KARABÜK - UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan 3 bin yıllık geçmişe sahip Karabük'ün Safranbolu ilçesine, Kurban Bayramı tatili süresinde yerli ve yabancı yaklaşık 50 bin tatilcinin geldiği bildirildi.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, yaptığı açıklamada, 5 günlük bayram tatilinde tarihi kenti turlar ve geziler kapsamında yaklaşık 50 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini söyledi.

Her geçen gün turistler tarafından ilçenin ilgi gördüğünü belirten Aksoy, "Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konakların eşsiz güzelliğini keşfetmek isteyenler kentimizi tercih ediyor. Zamanın durduğu kentte bayram geleneğini doya doya yaşamak isteyenlerin akınına uğruyoruz. Bu bayramda bu gelenek bozulmadı" diye konuştu. 

İlçedeki esnafın da çifte bayram geçirdiğini ifade eden Aksoy, "18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyıl başlarında inşa edilmiş konaklardan dönüştürülen yaklaşık 5 bin yatak kapasiteli otel ve pansiyonlarda bayram süresince doluluk oranı yüzde 100'dü. Günübirlikçilerle birlikte ilçemize yaklaşık 50 bin tatilci geldi" ifadesini kullandı.

Yerli turistlerin yanı sıra özellikle Uzak Doğu ülkelerinden turistlerin geldiğini aktaran Aksoy, Safranbolu lokumuna ve maket evlerine de bayramda yoğun talep olduğunu sözlerine ekledi.