Turistlerin tarih merakı müzeleri ihya etti

Müze ve ören yerlerinin geliri, ocak-temmuz döneminde, geçen yıla göre yüzde 38 artarak 174 milyon liraya ulaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA   - Müze ve ören yerlerinin geliri, ocak-temmuz döneminde geçen yıla göre yüzde 38 arttı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan edindiğini bilgiye göre, 7 aylık süreçte Bakanlığa bağlı müze ve ören yerlerini 16 milyon 200 bin kişi gezdi.

Geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 38 artış gösteren müze ve ören yerlerinin geliri, 126 milyon liradan 174 milyon liraya çıktı.

Topkapı birinciliği kaptırmadı

Yerli ve yabancı ziyaretçilerin, bu dönemde en çok ziyaret ettiği müze, Topkapı Sarayı oldu. Görkemli sarayı ocak-temmuz arasında 1 milyon 946 bin 187 kişi gezdi.

Turistler, Osmanlı İmparatorluğu'nun 380 yıl idare merkezi ve resmi ikametgahı Topkapı Sarayı Müzesi'nin yanı sıra muhteşem Ayosofya'ya da yoğun ilgi gösterdi. Asırlara meydan okuyan müze, 1 milyon 898 bin 512 kişiyi ağırladı. Mevlana Celaleddin Rumi'nin dergahında kurulan, hoşgörü ve sevginin adresi Mevlana Müzesi ise 1 milyon 63 bin turistle, en çok rağbet edilen müzelerden üçüncüsü oldu.

Efes, Pamukkale Hierapolis ve Topkapı Sarayı Harem Dairesi, Göreme Açık Hava ve Noel Baba müzeleri de en çok ziyaret edilen müze ve ören yerleri arasında yer alıyor.

Gelirde lider yine Ayasofya 

Temmuza kadar en çok ziyaretçi çeken ikinci müze Ayasofya Müzesi, gelir sıralamasında ise ilk sırada yer aldı. Toplamda 1 milyon 898 bin 512 ziyaretçiyi ağırlayan müzeden 35 milyon 726 bin 455 lira hasılat elde edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir