Turizm geleceği için geç kalınmamalı

TUROB Başkanı Bayındır, son dönemde Türkiye'de yaşanan olayların Türkiye'nin ülke imajını ve yurt dışından aldığı turist sayısını doğrudan etkilediğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, son dönemde Türkiye'de yaşanan siyasi ve toplumsal olayların Türkiye'nin ülke imajını ve yurt dışından aldığı turist sayısını doğrudan etkilediğini vurgulayarak önlem çağrısında bulundu. Bayındır, turizmin geleceği için geç kalınmaması gerektiğini belirtti.

Başta İtalya olmak üzere kimi ülkelerin dışişleri bakanlıklarının, vatandaşlarına Türkiye'ye gidilmemesi konusunda uyarılarda bulunduklarına işaret eden TUROB Yönetimi, sektör olarak endişe duyduklarını ve bu uyarıların bir an evvel kaldırılması için Dışişleri Bakanlığı nezdinde harekete geçilmesinin gerekliliğine vurgu yaptı. TUROB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre 2013 yılında 35 milyona yakın turisti ağırlayan ve turizmde dünya 6'ncısı olan Türkiye'nin istikrarlı yükselişini sürdürebilmesi için, barış ve huzur ortamının korunabilmesinin büyük önem taşıdığına dikkat çeken TUROB Başkanı Bayındır, son günlerde yaşanan gerek siyasi gerekse toplumsal gerilimlerin turizm sektörünü olumsuz yönde etkilediğini ve yurt dışında ülke imajının zedelendiğini ifade etti.

Yaşanan sürecin etkileri nedeniyle yurt dışından Türkiye'ye turist gönderen kimi ülkelerin, dışişleri bakanlıkları tarafından vatandaşlarına Türkiye'ye gidilmemesi yönünde uyarılar yapıldığını belirten Bayındır, Dışişleri Bakanlığı tarafından ivedilikle tedbir alınması gerektiğine vurgu yaptı. Gezi Parkı olayları ile dünyanın dikkatini çeken ve son aylarda cereyan eden elim hadiseler sebebiyle Türkiye'de hakim olan gergin ve huzursuz ortamın, turizm sektörüne doğrudan etki ettiğini, bu nedenle rezervasyon taleplerinde de düşüş yaşanabileceğini ifade eden Bayındır, karşılıklı anlayış zemininin bir an evvel yaratılması gerektiğini belirtti. Konuya ilişkin başta siyasi liderlere büyük görevler düştüğünü söyleyen Bayındır, toplumun tüm kesimlerini sağduyuya davet etti.

TUROB Başkanı Timur Bayındır geçen yılın ortasında başlayan kimi üzücü olayların, toplum olarak zor günler yaşanmasına neden olduğunu belirterek, yaraların sarıldığı, güven ve huzur ortamının büyük bir hassasiyetle devam ettirilmesi gereken bu günlerde de üzücü olayların yaşanmaya devam ettiğini vurguladı. Gelişmelerden süratle etkilenen turizmin, oldukça hassas bir sektör olduğunu ve turistin destinasyon tercihini etkileyen en önemli unsurların başında güvenliğin geldiğini belirten Bayındır şunları kaydetti:

"2013 yılının son çeyreğinde toparlanışa geçen ülkemiz turizminin, otel dolulukları ve gelen ziyaretçi sayısı açısından düşüşe geçme riski sektörümüzü tedirgin etmektedir. Bu sebeple ülke olarak alacağımız kararlar ve atılacak adımlar büyük önem taşımaktadır. TUROB olarak inanıyoruz ki, global arenada zarar gören ülke imajımız; Dışişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere, sektör paydaşlarının ılımlı bir tutum ve ortak akıl sergileyebilmesi ile toparlanışa geçecektir. Ülkemizin turizmde gelecek dönem hedeflerini tutturabilmesi için gerekli önlemlerin geç kalınmadan alınması zaruridir."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir