Türkiye sağlık turizmi dünyaya tanıtılacak

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Başkanı Çakmak, Türkiye'nin sağlık turizmnini yıl boyunca 5 kıtada tanıtarak ülkenin ekonomik gücüne güç kattıklarını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak, Türkiye'nin sağlık turizmini 5 kıtada dünyaya tanıtarak, ülkenin ekonomik gücüne güç katmaya çalıştıklarını bildirdi. 

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı da olan Çakmak, yaptığı yazılı açıklamada, 2014 yılında Türkiye'nin sağlık turizmini tanıtmak için Romanya, Azerbaycan, Umman, Katar, Dubai'de etkinlikler düzenlediklerini belirtti. 

Kazakistan'da 12-17 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek sağlık turizmi fuarı ile Almata ve Astana kentlerinde yapılacak workshoplarda yaklaşık 400'e yakın seyahat acentesi ve sağlık kuruluşu temsilcisiyle bir araya gelerek Türkiye'nin sağlık turizmini tanıtacaklarını aktaran Çakmak, şunları kaydetti: 

"Üç ay içerisinde faaliyetlerimizi Moskova-MITT, Kiev-UITT ve Bakü- ATTİF Turizm-KITF Almati turizm fuarlarıyla sürdürdük. Ayrıca 7 körfez ülkesinde sağlık turizm workshopları, Dubai  ATM Turizm Fuarı, Londra Anti Aging ve Kazakistan'ın Almata sağlık turizm fuarlarıyla Türkiye sağlık turizmi tanıtım faaliyetlerimize devam edeceğiz. Yıl sonuna doğru ise hedefimizde Hindistan'da 6 şehir, Kanada ve Amerika'da 9 şehiri kapsayan workshoplar bulunuyor. Sonraki hedefimizde ise Afrika ülkeleri bulunuyor. Türkiye'nin sağlık turizmini yıl boyunca 5 kıtada tanıtarak ülkemizin ekonomik gücüne güç katmaya çalışıyoruz." 
Adriyatik ülkelerindeki çalışmalar 

Çakmak, Adriyatik ülkelerinde yapılan çalışmalara da değinerek, uzun zamandır alt yapı çalışmalarını yaptıkları Adriyatik bölgesi network ofislerinin faaliyete başladığını bildirdi. 

 Bölge ofislerinin Arnavutluk'un yanı sıra Makedonya, Kosova, Karadağ ve Bosna-Hersek bölgesinde de faaliyetlerini gerçekleştireceğini belirten Çakmak, "Yeni 4 network ofisimizle birlikte toplam 72 ofise ulaştık. Dünya Sağlık Turizmi Konseyi başkanı olarak üyemiz bulunan Hırvatistan, Sırbistan merkezli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye'nin sağlık turizmini tanıtmak ve ülkemize döviz kazandırıcı faaliyetleri artırmak için hedefimiz 144 ülkede network ofislerimizi 2016 yılı sonuna kadar hayata geçirmektir" ifadelerini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir