Yabancı ziyaretçi sayısında rekor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çelik'in, Twitter hesabından, "Türkiye turizm sektöründe her gün yeni rekorlara koşuyor" açıklamasında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Kültür ve Turizm Bakanı Çelik: "Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı, Ocak-Ağustos aylarından oluşan ilk sekiz aylık dönemde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 10,67 artış göstererek 24 milyon 89 bin 31'e ulaştı"

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısının Ocak-Ağustos döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,67 artış göstererek, 24 milyon 89 bin 31 kişiye ulaştığını bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Çelik'in, Twitter hesabında paylaştığı bilgilere yer verilerek, Türkiye'nin turizm sektöründe her gün yeni rekorlara koştuğu belirtildi.

Bakan Çelik, Türkiye'nin küresel marka değerini güçlendiren turizm sektörünün tüm çalışanlarını kutladı.

"Türkiye'yi 24 milyon turist ziyaret etti" değerlendirmesinde bulunan Bakan Çelik, "Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı, Ocak-Ağustos aylarından oluşan ilk sekiz aylık dönemde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 10,67 artış göstererek 24 milyon 89 bin 31'e ulaştı" ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye en çok ziyaretçiyi gönderen ülkeler arasında 3 milyon 339 bin 626 kişi ile Almanya'nın başı çektiğini ifade eden Çelik, Rusya Federasyonu'nun 3 milyon 104 bin 869 kişi ile ikinci sırada olduğunu bildirdi. Çelik, 24 milyon ziyaretçiden 12 milyon 950 binini oluşturan Avrupa ülkeleri arasında İsveç, Finlandiya ve Norveç gibi ülkelerdeki artışların ise dikkat çektiğini belirtti.

Ocak-Ağustos döneminde Türkiye'ye gelen toplam ziyaretçi sayısının yüzde 79'unu Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri oluştururken, Belarus'un yüzde 44,63 artış ile BDT ülkeleri içerisinde Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler arasında ilk sırada yer aldığını vurgulayan Çelik, yüzde 34,61 artış ile Gürcistan'ın ikinci, yüzde 19,17 artış ile Ukrayna'nın üçüncü, yüzde 15,34 artış ile Rusya Federasyonu'nun dördüncü ve yüzde 13,44 oranında artış ile de Kazakistan'ın beşinci sırada yer aldığını bildirdi.

Çelik, turizm sektörünün ülke ekonomisine katkısının yanı sıra, Türkiye'nin tanıtılması, kültürel ve insani diplomasinin yeni hedeflere ulaştırılması bakımından da milli bir rol oynadığını dile getirdi.  

Antalya, İstanbul ve Muğla'dan giriş yaptılar

Açıklamada, Ocak-Ağustos döneminde Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçilerin en çok giriş yaptıkları sınır kapılarının bağlı olduğu iller sıralamasında ilk üç sırayı Antalya, İstanbul ve Muğla'nın paylaştığı bildirildi.

Buna göre, Antalya'yı 7 milyon 894 bin 633 turist ziyaret ederken, İstanbul'a 6 milyon 962 bin 870, Muğla'ya da 2 milyon 219 bin 755 turist geldi.

Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre Antalya'ya gelen turist sayısında yüzde 7,46'lık, İstanbul'da yüzde 13,25 ve Muğla da yüzde 0,85'lik bir artış oranı yakalandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir