Yerli dışarı gitmedi, yılbaşında oteller doldu

Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Polatoğlu, bu yıl yerli turistin yurt dışını daha az tercih etmesi nedeniyle yılbaşı için taleplerin yüzde 30 arttığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Dış Turizm İhtisas Başkanlığı görevini de yürüten Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, turizm sektörü için yeni sezonun yılbaşı programlarıyla başladığını söyledi.

İç ve dış turizmde erken rezervasyon sezonunun oldukça hareketli geçtiğini dile getiren Polatoğlu, yılbaşı programlarında da benzer bir durumun yaşandığını söyledi.

Polatoğlu, "Bu sene yılbaşı gecesi rezervasyonlarında yurt dışı tercihlerin düşüşe geçmesi dolayısıyla otellerimizde talep yüzde 30 daha fazla. Kıbrıs, Antalya, Alanya, Bodrum ve Çeşme otellerinde doluluk yüzde 100'e yaklaştı. Dağ otellerinde yılbaşı için tek bir oda kalmadı diyebiliriz. SPA ve termal olanaklar sunan oteller de tercih nedeni" diye konuştu.

Yılbaşı için hazırlanan paket programların fiyatlarında geçen seneye yüzde 50 ile 70 arasında değişen artış olduğunu kaydeden Polatoğlu, yine de bunun rezervasyonlara olumsuz yansımadığını belirtti.

"Bir gastronomi turisti, 15 turiste bedel"

Turizm sektöründe son yıllarda çeşitliliğin arttığına değinen Polatoğlu, tesisleşmeyle birlikte termal, gastronomi ve kış turizminin de popüler hale geldiğine dikkati çekti.

Yeni alanlarda Türkiye'nin en şanslı olduğu noktanın, gastronomi olduğunu belirten Polatoğlu, "Gastronomi üç aya mahkum değil. 'Turizm 12 aya yayılmalı' diyorsak elimizdeki en güçlü öge gastronomi. Gastronomi için gelen, zengin turisttir. Gezmiştir, doymuştur, artık keyif için para harcamaktadır. Bir gastronomi turisti, normal bir turiste göre 15 kat daha fazla para bırakır" ifadelerini kullandı.

TÜRSAB: Turist başına gelir göründüğünden fazlaTÜRSAB: Turist başına gelir göründüğünden fazla

5 milyar dolarlık fark 5 milyar dolarlık fark "gezen sergi" ile kapanacak