Yaşlanma karşıtı ürün talebi Avrupa’nın önünde

Gençlik ve güzellik tutkusu, kozmetik sektörünü her yıl büyütüyor. Pazarın yıldızı, tedavi edici özelliğe sahip, tıp ve kozmetiğin birleştiği dermokozmetik ürünler.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hamide HANGÜL

Araştırma şirketi QVIA Pharmatrend’in eczaneden tüketiciye yapılan satış verilerine göre, toplam pazar yaklaşık 12 milyar TL büyüklükte ve 2023 yılında, bir önceki yıla göre adette yüzde 15, ciroda yüzde 114 büyüdü. Yaşlanma karşıtı kremler, güneş kremi, cilt bakımı, leke kremi, atopik gibi ürünler pazarın ağır topları.

Tüketicinin artan ilgisi inovatif yeni ürünleri de beraberinde getiriyor. Dünyada 43 ülkede faaliyet gösteren Fransız ilaç ve dermokozmetik grubu Pierre Fabre’nin Türkiye Genel Müdürü Sercan Özen Yıldırım, yaşlanma karşıtı ürünler pazarında 5 kat büyüdüklerini açıkladı. Pierre Fabre Türkiye’nin Genel Müdürü Yıldırım, Türkiye’de yaşlanma karşıtı ürünlerin daha ön planda olduğunu ve çok hızlı büyüdüğünü söyledi.

Avrupa’da ise yaşlanma karşıtı ürünlerin biraz daha geri planda olduğunu belirten Yıldırım, “Türkiye’de yaşlanma karşıtı, akne, güneş ve atopik ürünler öne çıkıyor. Akne ise bugün, Türkiye’de dermatologlara en çok başvurulan konuların başında geliyor” dedi.

Türkiye’de güzelliğin ‘çok artan’ bir trend olduğunu, medikal estetik uygulamaların da aynı şekilde büyüdüğünü belirten Yıldırım, “Türkiye, dünyada sayılı uygulama merkezlerinden biri haline geldi" diye konuştu. Ayrıca Pierre Fabre Türkiye olarak geçen yılı, dünyanın en çok büyüyen ülkelerinden biri olarak yılı kapattıklarını söyledi.

Cilt bakım yaşı gençleşti

Mavi ışığın cilt hasarlarının yüzde 25’ine neden olduğunu söyleyen Sercan Özen Yıldırım, güneş ışınları kadar mavi ışıktan da korunmanın önemine değinerek, bu konuda bilinçlendirmeyi artırmaya çalıştıklarını belirtti. Cilt bakımı yaşının da gençleştiğine işaret eden Yıldırım, “Önceden 30’lu yaşlardayken, şimdi 25’li yaşlardan itibaren kullanılmaya başlıyor” dedi.