'Facebook'um çalındı' devri sona eriyor

Facebook, kullanıcılarının hesaplarını korumak için yeni bir işbirliğine imza atıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sosyal medya devi Facebook, kullancılarına daha güvenli bir hizmet sunmak için harekete geçti. Siber güvenliğin önemli oyuncularından Trend Micro'yla işbirliği yapan Facebook, kullanıcılarının hesaplarını 'Trend Micro HouseCall' sistemiyle koruyacak. 

Trend Micro tarafından yapılan açıklamada Facebook ile olan iş ortaklıklarını genişlettikleri belirtildi. Facebook kullanıcılarının hesaplarının güvenliği, Trend Micro’nun telifsiz güvenlik çözümü Trend Micro HouseCall ile sağlanacak. Trend Micro HouseCall ile Facebook’un 1 milyar kullanıcısı, zararlı yazılımlara karşı etkin bir koruma altında olacak.

İstenmeyen paylaşımlar engellenecek

Trend Micro ile Facebook’un yaptığı işbirliği ile site üzerinde her gün gerçekleşen trilyonlarca aktivitenin arasından spam olarak nitelenen istenmeyen paylaşımlar ve mesajların engellenmesi hedefleniyor. Facebook’un mevcut güvenlik sistemlerini destekleyecek olan Trend Micro HouseCall uygulaması, zararlı paylaşım ve mesajlara karşı kullanıcıları uyararak kişisel bilgilerinin gizliliğini koruyacak.

"Facebook hesapları daha güçlü korunacak"

Trend Micro Akdeniz Ülkeleri Pazarlama Müdürü Pınar Uylum Terzioğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “ Dünyanın en büyük sosyal ağı ve dünyanın bir numaralı siber güvenlik şirketinin gerçekleştirdiği bu işbirliği Facebook kullanıcılarına kişisel verilerinin güvenliği açısından büyük bir avantaj sağlıyor. Kullanıcılar artık Facebook üzerinden gelen zararlı içerikler ve hesap bilgilerinin ele geçirilmesi gibi sorunlara karşı çok daha güçlü bir korumaya sahip olacak.” şeklinde konuştu.

Bu uygulamadan önce bilgisayarlarına zararlı yazılım bulaşmış olan kullanıcılar Facebook tarafından uyarılacak. Bu kullanıcılar Trend Micro HouseCall uygulamasını ücretsiz indirerek bilgisayarlarını zararlı yazılımlardan temizleyebilecekler. Facebook kullanıcıları Trend Micro HouseCall sayesinde istekleri dışında paylaştıkları iletiler ve hesaplarının ele geçirilmesi gibi sorunlardan kurtulabilecekler.

Bu konularda ilginizi çekebilir