'Turkcell'in sihirli kelimesi inovasyon'

Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv, şirketin 2012 ve 2013 yılında Avrupa'nın en hızlı büyüyen telefon grubu olduğunu kaydederek, Turkcel'in sihirli iki kelimesinden birinin "inovasyon" olduğuna dikkat çekti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Turkcell Ceo'su Süreyya Ciliv, çok zor şartlarda mücadele ettiklerini belirterek, "Buna rağmen Turkcell, 2012 ve 2013'te Avrupa'nın en hızlı büyüyen telefon grubu oldu. Bunu nasıl yaptınız diye sorarsanız, geleceğin iyi işlerine 2007, 2008, 2009'da doğru vizyonu seçerek cesaretle yatırım yaparak ulaştık'' dedi. 

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (BALKANSİAD) bir otelde düzenlediği ''9. Sinerji Toplantıları''na konuşmacı olarak katılan Ciliv, Turkcell'i iki kelimeyle anlattığını kaydetti. 

Ciliv, ''Turkcell demek benim gözümde takım demek. Ben kimseyi bir kurum, şirket olarak görmüyorum. Bazıları diyorlar ki 'aile', bu şirkette çalışanları ben aile olarak da görmüyorum. Çalışanlar benim kardeşim, kuzenim, ablam, annem, babam değil. Biz bir grup insan bir araya gelmişiz'' diye konuştu. 

"Dünya nereye gidiyor biz onu biliyoruz "

Turkcell'de çalışan herkesin bir rolü olduğuna değinen Ciliv, şunları kaydetti: 

''Aynı futbol takımı gibi, herkesin bir rolü var. Kaleci, sağ açık, orta saha, sol bek, sağ açık var. Herkes görevini iyi yapacak. Biz kendi konusunda bu işi iyi yapanlardan oluşan bir takımı bir araya getirmek istiyoruz. Ama illa en iyisi olacak diye ısrar etmiyoruz. İnsanları bir araya getirmekle takım olmuyorsunuz. Aynı formayı giyiyorsunuz, hepsi başka lisandan konuşuyor, yine takım olmuyorsunuz. Ama biz Turkcell'de bir takımız ve şuna inanmışız ki; biz hiçbir işi kendi başımıza yapamayız. Her bir bireyimizde büyük bir potansiyel var. Büyük işler takım işiyle oluyor ve biz çalışanlar bu takımın bir parçasıyız. 

İş ortakları, müşterilerimiz bu takımın bir parçası ve biz ne yaptıysak müşterilerimizin sayesinde yaptık. Bilhassa kurumsal müşterilerimizin işbirliği ile takım oyunumuz bizi başarıya götürdü. Dünya nereye gidiyor, biz onu biliyoruz ve ona göre 3.5 yıllık planlar yapıyoruz. İşbirliği çok önemli. Sizin çalışanlarınızın da çocuklarınızın da bence takım odağı ile yetişmesi, büyümesi çok önemli.''  

"Ortalıkta fikir atan çok"

Turkcell'in sihirli iki kelimesinden diğerinin inovasyon olduğunu dile getiren Süreyya Ciliv, ''Ortaya yeni fikir atmak bence başarı değil. Turkcell'de çalışan 15 bin kişi bu cümleyi biliyor. Çünkü biz yeni bir fikri bunun toplumsal ve ekonomik bir faydaya dönüşmesini yani inovasyonu başarı olarak görüyoruz. Yoksa ortalıkta fikir atan çok. Önemli olan bütün takımın bir araya gelmesi, o fikrin toplumsal ve ekonomik faydaya dönüşmesi'' dedi. 

"Doğru yatırım"

Şirketle ilgili bilgiler veren Ciliv, dünyada 70 milyon abonelerinin olduğunu ve bunun 35 milyonunun Türkiye'de bulunduğunu belirterek, ''Kazakistan, Azarbaycan, Gürcistan, Moldova, Ukrayna, Belarus, Kuzey kıbrıs ve Almanya'da varız. Çok zor şartlarda mücadele ediyoruz. Buna rağmen Turkcell, 2012 ve 2013'te Avrupa'nın en hızlı büyüyen telefon grubu oldu. Bunu nasıl yaptınız diye sorarsanız, geleceğin iyi işlerine 2007, 2008, 2009'da doğru vizyonu seçerek cesaretle yatırım yaparak ulaştık. Eğer biz 5 sene önce o yatırımları yapmasaydık 5 sene sonra bu dereceyi alamazdık. Yanlış teknolojilere yatırım yapsaydık belki de yok olurduk'' diye konuştu. 

Ciliv, Türkiye'nin mobil iletişimde nüfusu kapsama konusunda dünyada birinci olduğunu ifade ederek, ''Biz takım olarak kendi konumuzda ülkemizi dünyada birinci yaptık. Bu zorluklara rağmen bu başarıyı nasıl yakaladınız diye sorarsanız; Çünkü Turkcell kendisine bir vizyon seçti ve en yakın rakibinden yüzde 60 daha fazla yatırım yaptı'' dedi.