'Vodafone Red'liler 2 yılda 391 milyon lira tasarruf etti

Vodafone Türkiye, sunduğu Red tarifelerle abonelerinin 2 yılda 391 milyon lira tasarruf etmesini sağladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SERCAN AKINCI-MUĞLA 

Vodafone Türkiye’nin Ekim 2010’da piyasaya sunduğu Red tarifeleri, abonelerine son 2 yılda 391 milyon liralık tasarruf sağladı. Vodafone Red’liler, Mayıs 2013’te yapılan lansmandan bu yana, yurtdışını ek ücret ödemeden arayarak 113 milyon TL, yurtdışına çıktıklarında tarifelerini yurtiçinde gibi kullanarak 183 milyon TL tasarruf etti. Vodafone Red ayrıca, abonelerine tarifeler dışında da toplam değeri 95 milyon TL’yi aşan fayda sağladı. Diğer yandan, Vodafone aboneleri içinde dijitalleşmenin en yüksek olduğu grubu temsil eden Vodafone Red aboneleri, Haziran 2014 – Haziran 2015 arasında yüzde 90’a varan akıllı telefon sahipliği oranıyla normal bir tarife kullanıcısına göre 4 kat daha fazla internet kullanımı yaptı. Aynı dönemde Vodafone Red’lilerin internet kullanımı yüzde 103, veri trafiği ise yüzde 374 arttı. Ayrıca Vodafone Türkiye, diğer 26 Vodafone ülkesi arasında mobil veri kullanım artış hızında birinci sırada. 

Mobilde abone sayısı 21 milyon 
Türkiye’nin dijital dönüşümü için teknoloji, hizmet ve sosyal alanlarında önemli yatırımlara imza attıklarını belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, “Bugün itibariyle, mobil telekomünikasyon sektöründe abone sayımızı 21 milyona, pazar payımızı ise yüzde 35,7’ye çıkarmanın gururunu yaşıyoruz. Bu başarıda son 5 yılda dijitalleşmenin öncüleri haline gelen Vodafone Red abonelerimizin önemli payı var. Vodafone Red’liler, son 1 yılda yüzde 90’ı bulan akıllı telefon sahipliğinin yanı sıra yüzde103 artan internet kullanımı ve yüzde 374 artan veri trafiği ile Türkiye’yi Vodafone ülkeleri arasında birinciliğe taşıdı" diye konuştu. 

Buruk, sözlerine şöyle devam etti: “Dijitalleşme konusunda yüksek talepleri olan Vodafone Red’lilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere inovasyon yetenek ve kapasitemizi en üst düzeyde kullanarak Vodafone Red’in 7 artılı dünyasını abonelerimize sunuyoruz. Bu kapsamda, Vodafone Red’lilere, bol internetli tarifeler, 51 ülkede geçerli tarifeler, 22 ülkeyle yurtiçi gibi konuşma imkânı, herhangi bir cihaz sorununda anında Mobil Destek Ekibi, sadece Vodafone Red abonelerine 7/24 hizmet veren özel müşteri temsilcisi, VIP transfer, havalimanında ücretsiz lounge, Budget’ta yüzde 50 indirimli araç kiralama, popüler plajlarda yüzde 50 indirim içeren özel fırsatlar ve ailece Vodafone Red’li olanlara yüzde 35 indirim sağlıyoruz. ”

10 MİLYON GB VE 4.65 MİLYAR DAKİKA KULLANDILAR
Vodafone Red kapsamında bu yaz satışa sunulan Red 7 tarifesi yazın en popüler tarifesi oldu. Vodafone Red’liler, yaz boyunca sahip oldukları internetli tarifeler sayesinde 10 milyon GB internet ve 4,6 milyar dakika kullandı. Diğer yandan, Vodafone ülkeleri arasında ilk defa Türkiye’de hayata geçirilen Mobil Destek Ekibi, Vodafone Red’lilere hizmet vermek için son 1 yılda 480 bin km yol yaparak dünyanın çevresini 8 kez dolaşacak kadar mesafe kat etti. Bu ekibin sunduğu teknoloji hizmetinin parasal karşılığı ise son 1 yılda 5,5 milyon TL’yi buldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir