10 bin öğrenci tasarrufu öğrenecek

Akbank ve İstanbul İl Milli Eğitim "tasarruf" için iş birliği yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akbank'ın 2012 yılında başladığı "Akbank Ekonominin Kahramanı Çocuklar" projesinin üçüncü eğitim ve öğretim yılı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokolle başladı. 

Akbank'tan yapılan açıklamaya göre, "Akbank Ekonominin Kahramanı Çocuklar" projesinin 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı tasarruf eğitimleri başladı. 

Sabancı Üniversitesi iş birliğiyle geliştirilen "Akbank Ekonominin Kahramanı Çocuklar" projesiyle bu eğitim ve öğretim yılında 10 bin öğrenciye ulaşılarak tasarruf konusunda bir bilinç ve farkındalık yaratmaya çalışılacak. 

İş birliğine ilişkin protokol, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge'nin katılımıyla İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki törende imzalandı. 

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız, törende yaptığı konuşmada, Akbank'ın düzenlediği tasarruf eğitimlerini desteklediklerini belirterek, "Giderek daha fazla tüketim odaklı olduğumuz bir dönemde, öğrencilerimize harçlıklarını sadece harcamak için değil, yardım ve tasarruf için de kullanmaları yönünde bilgiler veren bu projeyi destekliyoruz" dedi. 

Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tözge ise Akbank olarak bankacılık sektörünün kamuoyunda tasarruf algısını uyandıracak ve yaygınlaştıracak çalışmaları üstlenmesi gerektiğine inandıklarını ifade etti. 

Tözge, bu anlayışla Mart 2012'de başlattıkları Tasarruf Seferberliği kapsamında Türkiye'de finansal okuryazarlığı yaygınlaştırmak için "Akbank Ekonominin Kahramanı Çocuklar" projesini geliştirdiklerini anlattı. 

Proje çerçevesinde bugüne kadar 30 bin ilkokul öğrencisiyle harçlıklarını sadece harcamak için değil, aynı zamanda yardım ve tasarruf için de kullanabileceklerini anlatan etkinlikler düzenlediklerine değinen Tözge, şunları kaydetti:  

"2014-2015 eğitim öğretim yılında Akbank Çocuk Tiyatrosu da tasarruf mesajlarıyla yollarda. Rachell Barnett'in yazdığı Aile Ağacı isimli oyunla 6 ili kapsayan Anadolu Turnesi'nde ilkokul öğrencilerine 'tasarruf ve aile değerleri' konusunda mesajlar vereceğiz. Hem okullardaki etkinliklerimiz hem de tiyatro sonrası çocuklara hediye ettiğimiz Akbank Uğurböceği Kumbaraları'nın, tasarruf yolculuğuna başlarken kendilerine yakın bir arkadaş olmasını diliyoruz. 

Eğlenceli ve ilgi çekici bir içerikle oluşturduğumuz web sitesiyle amacımız daha çok çocuğa harçlıklarını sadece harcamak için kullanmamaları gerektiği yönünde mesajlar vermek. Ekonominin Kahramanı Çocuklar projesiyle pek çok ödüle layık görüldük. 2014 Stevie Awards programında Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı kategorisinde bronz Stevie ödülü aldık. Ayrıca Financial World Innovation Awards Programında tüm dünyadan yapılan başvurular arasında finale kalan son dört program arasında yer aldık." 

Galip Tözge, Akbank olarak 200'e yakın gönüllüyle 30 bin çocuğa ulaşmış olmaktan gurur duyduklarını ve imzaladıkları protokolle yeni bir dönemde öğrencilere tasarrufu anlatmaktan mutlu olduklarını ifade etti.  

Bu konularda ilginizi çekebilir