12 yeni 'sinemanın' perdesini açıyor

TTNET, Tivibu ile yeni dönemde HD yayınlarıyla birlikte 12 yeni sinema kanalını kullanıcılarının beğenisine sunuyor. Popüler filmlerin yer alacağı platformda, 2015 yılında 2 bin 500 sinema filmi gösterimde olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DERYA COŞKUN / ANTALYA

2009 yılın da Tivibu Web ile başlayan TTNET Tivibu serüveni, 12 yeni kanalla sinemaya taşındı. Tivibu’da “Sinetivi” adı ile yayına başlayan bu yeni sinema kanalları, TTNET Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı N. Mert Başar ve Tivibu İçerik Direktörü Volkan Üst’ün katılımıyla düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Önde gelen stüdyolar ve yapımcı firmalarla yapılan işbirliğiyle, Sinetivi, Sinetivi 2, Sinetivi Adrenalin, Sinetivi Adrenalin 2, Sinetivi Karnaval, Sinetivi Karnaval 2, Tivibu’da izleyicilerle buluşuyor. Tüm içerik alımı ve yönetiminin TTNET tarafından gerçekleştirileceği Sinetivi kanallarında, popüler filmler, orijinal ya da Türkçe dublajlı olarak, Türkçe altyazı seçeneğiyle birlikte yayında olacak. Sinetivi kanalları 2014 sonuna kadar tüm Tivibu üyelerine açık olarak yayın yapacak. 2015 yılında, Tivibu’daki tüm sinema kanallarında 2 bin 500 film yer alacak. Bunlardan bin tanesi ise Sinetivi kanallarında yayında olacak. 

Bugüne kadar Tivibu için, BKM, TAFF, Çamaşırhane, Fida, Avşar, TMC, Boyut Film gibi önemli yapımcı firmalar ve 20th Century Fox, Walt Disney, Warner Bros, Paramount, MGM, NBC Universal gibi uluslararası stüdyolar aracılığıyla 5 bin filmin alımı gerçekleştirilirken, 23 bin de farklı içerik sunuluyor. 

TTNET Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı N. Mert Başar, 5 yıl önce Tivibu ile yeni bir teknoloji kullanıp geleneksel TV yayıncılığını tamamen değiştirdiklerini vurgulayarak, söz konusu platformu bugüne kadar 2.8 milyon kişinin deneyimlediğini ifade etti. 

Televizyonu evlerin salonundan çıkartarak, zamandan ve mekândan bağımsız yayıncılık anlayışı ile 4 ekran deneyimi sunan ilk platform olduklarını söyleyen Başar şöyle konuştu: 

“Bu yenilikçi vizyon ile içeriğimizi güçlendirmek adına önemli bir yatırım yaparak bugün kendi sinema kanallarımız olan 12 yeni sinema kanalını kullanıcılarımızın beğenisine sunuyoruz. Yeni sinema kanalları ile birlikte 24 sinema kanalı sayısına ulaşan Tivibu, Türkiye’nin en fazla sinema kanalına sahip TV platformu oldu.” 

‘Digiturk’teki gelişmeleri takip edeceğiz’ 

Öte yandan Başar, gelen bir soru üzerine, Digiturk’ün satışıyla ilgili olarak, “Sektörel dedikodulardan öte, Digiturk’ün satışıyla ilgili bağlayıcı bir teklif zaten sunulmuştu. Bundan sonrası için de pazardaki gelişmeleri takip edeceğimizi söyleyebilirim” diye konuştu. 

Tivibu İçerik Direktörü Volkan Üst ise Oscar töreninin yayınıyla alakalı, mevcut bir görüşmenin olduğunu belirterek, “Oscar töreni elbette çok özel ve kıymetli bir yayın, biz de kendi kanallarımız içinde görmek istiyoruz” dedi.

Yeni mozaik kanallar Tivibu’da 

Tivibu Maxi Paket’te 150’ye yakın yerli ve yabancı kanal ve 2 bin 500’ün üzerinde video içeriği yer alıyor. Tivibu kullanıcıları, Maxi Paket’e aylık 9.90 TL’den başlayan fiyatlarla üye olabiliyor. Tivibu Sinema Paketi’nde ise 10’dan fazlası sinema kanalı mevcut. 500’ün üzerinde filmin de bulunduğu paket aylık 15.90 TL’den başlayan fiyatlarla sunuluyor. “Tivibu Full Paket”te ise 40’a yakını sinema, belgesel ve dizi kanalları olmak üzere 190’a yakın yerli ve yabancı kanal, içerisinde binin üzerinde film içeriği var. Full Paket’e 22.90 TL’den başlayan fiyatlarla üye olunabiliyor. Bunun yanında, geçtiğimiz yıl içerisinde aynı anda 6 farklı maç yayınını tek bir ekran üzerinden sunan Spor Mozaik kanalını yayına alan Tivibu, bu aydan itibaren haber kanalları ve Fox kanallarının mozaik yayınına da başlıyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir