20 milyon lira yatırımla 'sünger'de büyüyecek

Serra, Eskişehir’de 20 milyon lira yatırımla yeni fabrika yapıyor. Kendi makinelerini kendi üreten firma yeni fabrika ile kapasiteyi iki kat artıracak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESRA ÖZARFAT 

BURSA - Sünger sektöründe büyüme kararı alan Serra, Eskişehir’de 20 milyon liralık fabrika yatırımı yapıyor. Serra Sünger, yeni fabrikada kullanacağı sünger üretim ve kesim makinelerini de kendi üreterek yerlileştirdi. 

Mobilya, otomotiv, tekstil, savunma sanayii, yat sektörü gibi alanlara sünger üretimi yapan Serra Sünger, Eskişehir OSB’de 90 bin metrekarelik alanda geçen yıl başladığı inşaat çalışmalarını bu yıl tamamlayarak üretime geçmeyi planlıyor. Büyüme kararı aldıktan sonra lojistik olarak Anadolu’ya açılabilecekleri bir nokta olarak Eskişehir’i seçtiklerini belirten Serra Sünger Fabrika Müdürü Esat Oyan, ilk etapta 25 bin metrekarelik alanda üretime başlayacaklarını söyledi. Nisan ayı ortasında İnegöl’deki fabrikadan gönderecekleri süngerlerin kesimine yeni fabrikada başlayacaklarını aktaran Oyan, yılın ikinci yarısında da tam kapasite üretime geçeceklerini kaydetti. Yatırım tutarını 20 milyon lira olarak açıklayan Esat Oyan, “Sünger üretimi için tek katlı ve geniş bir arazi gerekiyor. Ayrıca Eskişehir lojistik açıdan cazip bir noktada. Fabrika; üretim alanı, kürleme ve stok ile kesim alanı olmak üzere 3 alandan oluşuyor. Sünger üretiminde kullanılan üretim ve kesim makinelerini TÜBİTAK desteğiyle kendimiz ürettik. Dünyada kendi sünger makinesini üreten bir ya da ikinci firmayız. Ayrıca Serra sünger olarak Türkiye’de en çok ürün çeşidini pazara arz eden firmayız. Türkiye pazarında yüzde 15 pazar payına sahibiz” dedi. Mobilya sektörünün yanı sıra otomotiv, tekstil gibi süngerin kullanıldığı tüm alanlarda yer aldıklarını belirten Oyan, Eskişehir fabrikasının kapasitesinin Bursa tesisinin iki katı büyüklükte olacağını, yeni fabrikayla birlikte sektör ve ürün çeşitliliğini artıracaklarını söyledi. 

İngiltere’ye sünger ihraç ediyor 

İnegöl OSB’de 20 bin metrekaresi kapalı, toplam 40 bin metrekarelik alanda üretim yaptıklarını ifade eden Esat Oyan, 210 olan çalışan sayısının da yeni yatırımla birlikte 400’e yükseleceğini aktardı. 15 dansiteden 80 dansiteye kadar üretim yapabildiklerini ve ürün gamı içinde visko ve polyester üretimi de bulunduğunu dile getiren Oyan, “Ana sektör koltuk ve yatak. Ardından tekstil ve otomotiv gelir. Çok alt gruplarda ise savunma sanayii, yat sanayii gibi sektörlerde kullanılacak küçük ölçekli teknik malzemeler de talep ediliyor. Otomotivde ses izolasyonu için kullanılan, kendi kendini söndüren veya geç tutuşan süngerler üretilerek yan sanayiler aracılığıyla ana sanayilere ulaştırılıyor. Tekstil sektöründe de önemli markalara üretim yapıyoruz. Belki ileriki dönemlerde butik anlamda niş sektörlere de üretim yapabiliriz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir