5 yılda 500 milyon TL ciro hedefliyor

Yüzde 60’ı Esas Holding tarafından şubat ayında alınan Ayakkabı Dünyası 5 yılda 70 milyon TL yatırım ile 100 mağazaya ulaşacak. Şirketin ciro hedefi ise 500 milyon TL

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Geçtiğimiz şubat ayında yüzde 60’ı Esas Holding tarafından satın alınan Ayakkabı Dünyası, yeni bir döneme girdi. 5 yıllık plan yapan şirket, 47 olan mağaza sayısını 100’e çıkarmak ve yeni satın almalar yapmak istiyor. Şirket bu yılın ortalarında Hotiç ile masaya oturmuş ancak fiyat konusunda anlaşamadıkları için satın alma gerçekleştirilememişti. Ayakkabı Dünyası’nın çoğunluk hissesinin Esas Holding’e geçişi ile birlikte genel müdürlük koltuğuna oturan İdris Onay, şirketin hedefleri ile ilgili düzenlenen toplantıda, pazarda liderlik koltuğuna oturmak için yaptıkları çalışmaları anlattı. Bunun için 5 yıllık bir plan oluşturduklarını dile getiren Genel Müdür Onay, “Türkiye'de çok markalı multibrand perakendede orta segmentte hitap eden perakendeci yok. Bizim hedeflediğimiz yer orta segmentte kaliteli ürünü günün modasına uygun olarak yine uygun fiyat ile tüketiciyi buluşturmak. Bugün itibari ile 47 mağazamız var. Satın alma sonrası 7 mağaza açıldı. Hedef 5 yılda 100 mağazaya ulaşmak. Toplam yatırım 70 milyon TL’yi bulacak” dedi. 

Renovasyona 35 milyon TL harcayacak 

Ayakkabı Dünyası, tüketiciyle buluşma noktası olan mağazalarının görsel kimliğini de değiştirdi. Sezon mağazası ve outlet olmak üzere iki tipte mağaza ile hizmet verecek olan şirket, kasım ayında hizmet vermeye başlayan 212 Power AVM ve Viaport AVM’de yer alan mağazalarda yeni kimliği ile hizmet vermeye başladı. Yeni kon- Yüzde 60’ı Esas Holding tarafından şubat ayında alınan Ayakkabı Dünyası 5 yılda 70 milyon TL yatırım ile 100 mağazaya ulaşacak. Şirketin ciro hedefi ise 500 milyon TL. septte ilk mağaza ise önümüzdeki ay Bursa’da açılacak. Ankara Kızılay, Forum İstanbul, Natilus, Capacity AVM’de yer alan mağazaları ise ilk olarak dönüştürülecek adresler arasında yer alıyor. Ayakkabı Dünyası için hızlı bir değişim ve gelişim sürecinin başladığını anlatan Onay, “Her yıl 12 mağaza açacağız. Yeni dönemde İstanbul ve batı ağırlıklı mağazalar açacağız. Bu operasyonu 2 yıl içerisinde tamamlamayı hedefl iyoruz. Mevcut şubelerimizin dönüşümü için planladığımız yatırım tutarı da yaklaşık 35 milyon TL olacak” dedi. Şirket, bu değişimi de 2015’in ikinci yarısından itibaren tanıtım kampanyaları ile son tüketiciye anlatacak. Ayakkabı Dünyası, şimdilik üretime girmeyi düşünmüyor ancak ürünlerinde değişime gidiyor. 

Dizayn ofisleri için Hüseyin Çağlayan ile görüşüyor

Bunun için yurtdışından dizayn ofisleri ile görüşmeler yapan marka, Hüseyin Çağlayan ile de görüşmüş. İdris Onay, görüşmelerin olumlu geçtiğini ve Hüseyin Çağlayan’ın kreatif direktör olarak yönetim kuruluna gireceğini belirtİthal ürünler şubattan itibaren zamlı olacak İdris Onay, ağustos ayında sektörde ithal ürünlere getirilen vergilere yönelik de değerlendirmede bulundu. Yüzde 30 ile 50 arasında getirilen vergilerin fiyatları son tüketici nezdinde yüzde 20’ye kadar artışa yol açacağını dile getiren Onay, “Zamlar 2015 Şubat’tan itibaren rafl ara yansıyacak. Ancak düşen satışlar yabancı markaların Türkiye’de üretime geçmesine haliyle birkaç sezon sonra fiyatların yeniden rayına oturmasını sağlayacak” diye konuştu. İdris Onay’ın verdiği bilgilere göre, Türkiye’de ayakkabı sektörü 3.5 milyar dolar büyüklüğünde ve bunun sadece yüzde 15’i organize. ti. İdris Onay, Ayakabı Dünyası’nı lokomotif bir şirket olarak tanımladı ve yeni satın almaların da lokomotife ekleneceğini kaydetti. "İlgilendiğimiz görüştüğümüz şirketler var” diyen Onay, “Yurtdışında bir şirket ile görüştük satın alma için. Modelimiz Ayakkabı Dünyası’nı bir makine olarak kurduğunuz zaman arkasına birçok şey eklenecektir. Birçok marka ile görüşüyoruz, satın alma ve Türkiye temsilciliği için. Yurtdışında da İtalya ve İngiltere’de görüştüğümüz şirketler var. Hotiç ile fiyatta anlaşamadık başka perakendeciler ile de görüşüyoruz. Bize sinerji katabilecek yeni satın almalar yapacağız” diye konuştu. Ayakkabı Dünyası’nın 31 bin bin metrekare alanda hizmet veriyor ancak bunun sadece yüzde 70’i satış alanı. Diğer kısımlar ise stok alanı orak kullanılıyor. Sektörün stok yoğun bir şekilde işlediği bilgisini veren Genel Müdür Onay, sadece stok için yıllık 3 milyon euro bütçe ayırdıklarını belirtti.

İthal ürünler şubattan itibaren zamlı olacak 

İdris Onay, ağustos ayında sektörde ithal ürünlere getirilen vergilere yönelik de değerlendirmede bulundu. Yüzde 30 ile 50 arasında getirilen vergilerin fiyatları son tüketici nezdinde yüzde 20’ye kadar artışa yol açacağını dile getiren Onay, “Zamlar 2015 Şubat’tan itibaren rafl ara yansıyacak. Ancak düşen satışlar yabancı markaların Türkiye’de üretime geçmesine haliyle birkaç sezon sonra fiyatların yeniden rayına oturmasını sağlayacak” diye konuştu. İdris Onay’ın verdiği bilgilere göre, Türkiye’de ayakkabı sektörü 3.5 milyar dolar büyüklüğünde ve bunun sadece yüzde 15’i organize.