67 yeni varant ihraç edecek

Deutsche Bank db-X markets, 67 yeni varant ihraç edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Deutsche Bank'ın yapılandırılmış araçların ihracından sorumlu platformu db-X markets, Deutsche Securities Menkul Değerler'in piyasa yapıcılığını üstlendiği 67 yeni varant ihraç edecek.
Deutsche Bank açıklamasına göre, Sabancı Holding ve Türk Telekom hisselerinin de dayanak varlık listesine katıldığı bu ihraçla birlikte db-X markets;ın piyasada işlem gören toplam varant sayısı 135'e, toplam dayanak varlık sayısı da 14'ten 16'ya yükselecek. Böylece, db-X Markets bugüne kadar 17 farklı dayanak varlıkla, toplam 526 varant ihraç etmiş olacak.
Deutsche Securities Genel Müdürü Albert Krespin, db-X markets'ın Türkiye'nin ilk varant ve yapılandırılmış araç ihraççısı olduğunu vurgulayarak şunları ifade etti:
"Deutsche Bank'ın, varant piyasasında ürün çeşitliliğini artırma kararlılığı devam ediyor. Bir yandan yeni dayanakları varant piyasasına kazandırırken diğer yandan daha uzun vadeli yatırıma uygun yapılandırılmış araçların ihracı için yoğun çalışmalar sürüyor. Deutsche Bank Türkiye'ye yapılandırılmış araçları getiren öncü kurumlardan biri olarak sorumluluğunun farkında.
Sürdürülebilir ve başarılı bir yapılandırılmış ürün piyasası için yatırımcı eğitimi en öncelikli konumuz. Bugüne kadar Türkiye genelinde 10 farklı ilde, 350'nin üstünde eğitim semineri, konferans ve toplantı düzenledik. Bu yeni varant ihracının hemen ertesinde de finans sektörü profesyonellerine ve yatırımcılara yönelik yeni seminerlerimizle İstanbul, Ankara ve İzmir'de olacağız."
Verilen bilgilere göre, db-X markets tarafından ihraç edilen 67 yeni varanttan 4 tanesi Sabancı Holding, 4 tanesi Türk Telekom hisselerine dayanıyor. Üç ay vadeli ihraç edilen alım ve satım varantlarının vade sonu 31 Aralık 2012 olacak.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir