90'ıncı yılında 90 genci ödüllendirdi

İş Bankası, 'Altın Gençler' projesi kapsamında üniversite sınavlarında derece alan 90 öğrenciyi 1.000 TL ve InterRail Global Pass bileti ile ödüllendirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TAYLAN ÖZGÜR DİL / dunya.com

İSTANBUL - Türkiye İş Bankası, 'Altın Gençler' projesiyle 1971'den bu yana üniversite sınavında üstün başarı gösteren öğrencilere ödül vermeyi sürdürüyor. Bu yıl 90'ıncı yılını kutlayan banka, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) en başarılı 90 öğrenciye başarı plaketi, 1.000 TL tutarında para ödülü ve InterRail Global Pass bileti hediye etti.

LYS'de 12 puan türünde dereceye giren ve Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinde eğitim hakkı elde eden 'Altın Gençler'in ödülleri, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali'nin de katıldığı İş Kuleleri'nde gerçekleşen törenle verildi. Törene öğrencilerin aileleri ve öğretmenleri de katıldı.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, ödül töreninde yaptığı konuşmada LYS'de dereceye giren 90 öğrenciyi ve öğrencilerin başarılarında pay sahibi olan öğretmenleri ile ailelerini emeklerinden dolayı kutladı. Konuşmasında 'Altın Gençler'e tavsiyelerde bulunan Adnan Bali, öğrencilerin başarılarının tesadüf olmadığını bunun devamlılığı için çalışma azim ve disiplinlerini korumaları gerektiğini hatırlattı. Bali, şöyle konuştu;

"Kişisel gelişiminizi artıracak şekilde merak duygunuzu sürekli açık tutmalısınız. Merak duygusu kutsaldır ve yaratıcıdır, merak duygunuzu hiç öldürmeyin . Kişisel gelişiminizin belirli bir noktaya gelmesi için hep özel çabalar sarf etmeniz lazım. Size apolitik olmayı önermiyorum ama şunu bilmelisiniz ki kişisel gelişiminizi tamamlayamadığınız takdirde vatanı kurtaramazsınız. Olsa olsa kurtarılacaklar listesine eklenirsiniz. Ayrıca bireysel rekabetin bu kadar arttığı bir ortamda iş dünyasında iyi bir noktaya gelmek için azim ve disiplininizi korumalısınız."

"3 bin genç ödül aldı"

Başarılı gençlerin 43 yıldır İş Bankası tarafından ödüllendirildiğine dikkat çeken Adnan Bali, "İş bankası olarak 1971 yılından bu yana bankanın yaşına eşit sayıda genci ödüllendiriyoruz. Geride kalan 43 yılda ödül alan toplam öğrenci sayımız 3 bine ulaştı. Bu 3 bin gençten şu anda İş Bankası'nda çalışan mesai arkadaşlarımız da var. Eminim ki şu anda aramızda olan gençler arasından da İş Bankası bünyesinde çalışma fırsatı bulanlar olacak" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir